3 milioane de site-uri analizate de SiteLock si Lycos

SiteLock, un lider global in solutii de securitate pentru website-urile business-urilor online, a anuntat ieri ca a facut echipa cu Lycos, motor de cautare si furnizor de hosting gratuit pentru comunitatea sa online, pentru a evalua starea de securitate a site-urilor clientilor Lycos.

Lycos, al carui model de afaceri a evoluat in ultimii ani, este o retea globala online, care a devenit o sursa de cautare si navigare web, de jocuri multiplayer in timp real, constructor de pagini web si furnizor de servicii web pentru comunitatea sa online. Integrate intr-unul singur, aceste site-uri ajuta utilizatorii individuali sa localizeze , prelucreze si sa gestioneze informatii in functie de interesele personale. Incluse in produsele Lycos sunt si platforme gratuite de web hosting care suporta peste 3 milioane de site-uri.

SiteLock si Lycos si-au unit fortele pentru a evalua riscurile de securitate ale celor cateva milioane de site-uri gazduite de Lycos, pentru a identifica eventualele probleme, cum ar fi malware-ul, abuz al termenilor de servicii, phishing si link farming. Datorita faptului ca site-urile sunt gazduite gratuit, exista un risc inerent ca unii utilizatori sa incerce sa distribuie malware. Lycos a recunoscut existenta acestui risc si a incheiat un parteneriat cu SiteLock pentru a identifica toate site-urile care ar putea fi afectate de astfel de amenintari.

Scanarile efectuate de SiteLock au identificat mii de site-uri care au fost infectate si ar putea fi daunatoare pentru vizitatorii lor. Scopul Lycos a fost de a curata comunitatea sa online de astfel de amenintari, si prin urmare, site-urile cu probleme au fost inchise. In acelasi timp, SiteLock a acumulat cunostinte extinse privind riscurile, hack-urile si potentialele amenintari, pe care le-a adaugat in baza de cunostinte tehnice, pentru a ajuta si alte business-uri online sa combata astfel de amenintari.

SiteLock si Lycos au cazut de acord sa repete aceasta operatiune la intervale de timp regulate, pentru a elimina toate site-urile problematice.