4 Utilizari pentru un server dedicat

Hostingul pe servere dedicate este una dintre cele mai performante modalitati de hosting pe care le puteti gasi pe piata dar in acelasi timp cea mai costisitoare. Acest tip de hosting are insa reputatia de a fi o solutie ideala atat pentru pentru afaceri mari cat si pentru cele mici.

Puterea de procesare si flexibilitatea pe care v-o pune la dispozitie un server dedicat nu poate fi egalata de niciun alt tip de hosting. Cu toate ca poate fi destul de scump ca tarif, de obicei companiile de hosting nu solicita plata in avans pe mai multe luni asa cum se intampla cu hostingul shared sau alte tipuri de hosting, de aceea puteti plati confortabil la intervale lunare, fara a face un efort financiar deosebit. Exista totusi anumite companii care percep o prima taxa de instalare a serverului dedicat, cunoscuta si sub denumirea de “setup fee”. la Megahost nu se percepe o astfel de taxa insa.

In cazul in care aveti dubii referitoare la achizitionarea unui astfel de serviciu, acest articol va poate ajuta in luarea unei decizii.

1. Stocare si Backup

Hostingul pe un server dedicat va ofera o capacitate de stocare enorma care va poate fi de mare ajutor. Chiar daca mai aveti alte pachete de hosting active puteti folosi un server dedicat pentru a stoca date, pentru a tine backup-uri chiar backupuri ale computerului propriu.

2. Portofoliu Web

 

Daca administrati mai multe siteuri web si vreti sa le administrati pe toate din aceeasi interfata, un server dedicat este solutia ideala. Puteti administra si gazdui sute de siteuri web si sa aveti in acelasi timp posibilitatea de expansiune: puteti adauga oricand un hard disk mai mare la acel server sau mai multa memorie RAM in cazul in care nevoile Dumneavoastra cresc.

3. Dezvoltare Software

 

Multi webmasteri si dezvoltatori de software folosesc servere dedicate tocmai pentru ca acest tip de hosting le da posibilitatea de a folosi exact sistemul de operare si pachetele software de care au nevoie, nu sunt conditionati de ceea ce le pune la dispozitie o firma de hosting intr-un pachet de shared hosting. Din acest motiv un server dedicat este alegerea numarul unu a specialistilor SEO si a dezvoltatorilor de software.

4. Siteul unei companii cu necesitati peste medie

 

Atunci cand un cont de hosting shared nu va mai satisface necesitatile puteti opta pentru un server dedicat. Aici exemplele sunt multe:
– compania Dvs si-a extins portofoliul de servicii asa ca aveti nevoie de mai multe siteuri
– aveti nevoie de mai mult spatiu pentru adresele de email ale angajatilor
– aveti aplicatii ce nu pot fi rulate dintr-un cont de hosting shared din cauza limitarilor de resurse