A fost lansat Google Chrome v40

chrome-40Saptamana trecuta, Google a lansat Chrome 40 pentru Windows, Mac OS si Linux. Cea mai recenta versiune a renumitului browser web (40.0.2214.91) elimina un total de 62 de bug-uri de securitate.

Potrivit Google, cercetatorii de securitate terti au raportat 26 de vulnerabilitati, dintre care 17 sunt catalogate ca fiind critice.

Cei care au contribuit la imbunatatirea securitatii Chrome 40 au fost recompensati cu sume ce totalizeaza 88.500 dolari.

La sfarsitul lunii septembrie 2014, Google a promis sa mareasca recompensele pentru descoperirea vulnerabilitatilor si se pare ca si-a tinut promisiunea. Miercurea trecuta, un expert in securitate a spus ca a primit o recompensa de 5.000 de dolari pentru desoperirea unei vulnerabilitati cross-site scripting (XSS) in consola de administrare Google Apps.

De asemenea, este important sa subliniem ca, odata cu lansarea Chrome 40, Google a dezactivat SSL 3.0, protocolul de securitate vulnerabil la atacuri Padding Oracle On Downgraded Legacy Encryption (POODLE).