A fost lansat Softaculous 4.1.5

Softaculous Ltd., dezvoltatorul auto installerului Softaculous, care simplifica implementarea de aplicatii pe diverse platforme de hosting, a anuntat lansarea Softaculous 4.1.5 pe 8 octombrie. Aceasta versiune are mai multe caracteristici noi si repara cateva bug-uri din versiunea anterioara.

Softaculous 4.1.5 vine cu urmatoarele modificari:

1) Au fost adaugate pre_remove si post_remove Hooks.

2) Script-urile pot fi instalate acum din linia de comanda. NOTA: In momentul de fata acest lucru este posibil numai pentru cPanel.

3) Versiunea de Softaculous poate fi acum vizualizata din interfata liniei de comanda.

4) Reparare bug: Softaculous nu reusea sa faca un backup daca Database era foarte mare. Problema a fost rezolvata.

5) Reparare bug: Procesul de restaurare a unor backup-uri mari esua din cauza unei erori de memorie. Problema a fost rezolvata.

6) Reparare bug: Un bug minor din timpul instalarii Softaculous a fost reparat.

7) Reparare bug: E-mailurile cu backup-uri afisau extensia .zip in loc de .tar.gz. Problema a fost rezolvata.

8) Reparare bug: Notificari PHP erau afisate in timpul executarii comenzii CRON pe server, chiar si cu optiunea de notificare stricta a erorilor. Problema a fost rezolvata.

9) Reparare bug: Script-urile Perl nu isi puteau face upgrade. Problema a fost rezolvata.

10) Reparare bug: In timpul procesului de backup/restaurare backup, Softaculous afisa un mesaj in care spunea ca procesul s-a incheiat cu succes, chiar daca acesta esuase. Cu toate acestea, mesajele primite pe mail afisau un mesaj de eroare in cazul in care procesul de backup/restaurare backup nu era incheiat cu succes. Problema a fost rezolvata.

Auto installer-ul Softaculous se integreaza in cele mai renumite panouri de control pentru web hosting, cum ar fi cPanel, Plesk, DirectAdmin, H-Sphere, Interworx si ISPSystems, si permite utilizatorului sa instaleze orice aplicatie prin simpla apasare a unui buton. Exista o multime de categorii de scripturi, cum ar fi bloguri, forumuri, micro bloguri, wiki-uri, retele sociale, galerii de imagini, ERP, management de proiect, educational, etc. De asemenea, toate aceste aplicatii pot fi actualizate atunci cand noi versiuni devin disponibile. Softaculous ofera, de asemenea, demo-uri, evaluari, recenzii si imagini ale diferitelor aplicatii.

Colectia Softaculous contine deja aplicatii populare, inclusiv: WordPress, b2evolution, StatusNet, Drupal, Joomla, Concrete5, phpBB, MyBB, SMF, bbPress, Coppermine, Gallery, MediaWiki, DokuWiki, TikiWiki, Elgg, Dolphin, OpenX, SquirrelMail, LimeSurvey , Piwik, Mantis, SugarCRM, WHMCS, PrestaShop, Magento, CraftySyntax, osTicket, Moodle, Claroline, etc.

Pentru a raspunde nevoilor diferite ale furnizorilor de hosting, Softaculous este disponibil ca produs gratuit sau ca produs premium. Versiunea gratuita are doar 55 de aplicatii, in timp ce versiunea premium numara in prezent 275 de aplicatii.