Administrare VPS cu ajutorul cPanel

cPanel-VPS-special-offerUtilizarea unui server virtual privat (VPS) pentru web hosting este in crestere in randul companiilor care au nevoie de website-uri puternice care sa faca fata unui trafic intens. Inainte de VPS, acestea isi gazduiau site-urile pe servere dedicate care ofereau toate resursele necesare unei afaceri, inclusiv capacitati mari de stocare si acces la programe, fisiere si date. Acest model de hosting este relativ scump si destul de greu de upgradat in cazul in care afacerea creste. VPS-ul a aparut ca o alternativa low-cost si mai usor de intretinut a serverelui dedicat. Astfel, in loc sa cumpere un server intreg, un client poate plati pentru o parte a unui server, care ii este complet dedicata nevoilor sale. Iata cateva dintre principalele avantaje ale unui VPS:

Pretul. Deoarece compania plateste doar pentru o parte a unui server, costurile sunt mult mai mici. In plus, nu se achizitioneaza hardware, ceea ce inseamna ca nu se platesc taxe anule pentru intretinere.
Acces. Un VPS poate fi accesat de oriunde si oricand utilizand o conexiune la Internet.
Scalabilitate. Pe masura ce nevoile unei afaceri cresc, se poate face usor upgrade la un VPS superior.
Configurare custom. Un VPS poate fi configurat rapid si usor pentru a se adapta nevoilor clientului.
Intretinere. Clientul nu este responsabil pentru mentinerea sau upgrade-ul serverului fizic, aceasta datorie revenind furnizorului de hosting.

cPanel este unul dintre cele mai populare si apreciate panouri de control folosite pentru a administra un VPS. Acesta ofera un grad inalt de functionalitate, fiabilitate si securitate, si simplifica administrarea unui server. Cateva dintre beneficiile oferite de cPanel includ:

Suport si fiabilitate. cPanel este una dintre interfetele de web hosting cele mai utilizate la scara larga, ce ofera o gama completa de caracteristici, cum ar fi securitate, web analytics, administrare baze de date, si altele. Dezvoltatorii cPanel lanseaza frecvent update-uri, dorind sa imbunatateasca atat produsul final, cat si experienta de utilizare.

Interfata grafica intuitiva. cPanel este extrem de usor de utilizat, cu ajutorul unui meniu bazat pe pictograme ce ofera acces la toate caracteristicile si functiile sale. In plus, interfata grafica se poate schimba in functie de preferintele utilizatorului.

Suporta o gama larga de sisteme de operare. cPanel ofera suport pentru multe dintre cele mai populare sisteme de operare pentru servere web, cum ar fi RedHat, Debian si Trustix.

Implementare usoara a aplicatiilor third-party. Programele third-party si auto-installerele (Softaculous) pot fi usor implementate in cPanel.

Security management. cPanel ofera cele mai recente tehnologii de securitate, permitand administratorilor de site sa configureze o multitudine de setari de securitate diferite, sa seteze parole pentru directoare si sa controleze accesul la continut si resurse online.

Instalare si configurare scripturi. Cu cPanel, utilizatorii pot configura si instala cu usurinta scripturi pe site-urile lor.

Administrare baze de date. Bazele de date sunt critice pentru sistemele de management al continutului (CMS) , cumparaturi online si multe alte aplicatii de e-commerce. cPanel ofera instructiuni pas-cu-pas pentru a crea, configura si administra baze de date MySQL.

Administrare domeniu. Cu cPanel, administratorii de site pot crea subdomenii si redirectionari catre alte domenii.

Administrare fisiere. cPanel permite utilizatorilor sa creeze backup-uri ale fisierelor, sa incarce si sa editeze pagini web, sa gestioneze spatiul de pe disc si sa creeze/administreze conturi de FTP.

Ideal atat pentru utilizatorii noi, cat si pentru cei experimentati. Cel mai important, cPanel permite utilizatorilor fara cunostinte tehnice aprofundate sa-si administreze cu usurinta website-urile.