Apache Web Server este pe primul loc in Mai 2011

Compania Netcraft a anuntat Luni ca Apache Web Server a inregistrat cea mai mare crestere si in luna Mai, are cu 12,5 milioane mai multe hostnameuri. Luna trecuta, Apache a avut o crestere de 11,4 milioane de hostnameuri.

Raportul se bazeaza pe raspunsul primit de la peste 300 de milioane de websiteuri. Acelasi raport ne arata ca firma de hosting Softlayer a avut o crestere de 3 milioane de hostnameuri, in timp ce compania Earthlink a scazut dramatic cu 1,3 milioane de hostnameuri.

Microsoft a avut o crestere de 800.000 de hostnameuri insa in acelasi timp a pierdut o jumatate de punct procentual din cota de piata. Google a avut o crestere de 1,5 milioane de hostnameuri in timp ce nginx si lighttpd au avut cresteri de  381.000 de hostnameuri si respectiv 21.000.

Interesant este faptul ca in Libia, tara in care se desfasoara un razboi in acest moment, numarul hostnameurilor active a scazut de la circa 900 inainte de razboi la doar 42 in acest moment. In Japonia in schimb, numarul hostnameurilor a crescut, in ciuda cutremurului recent, cu peste 230 mii de hostnameuri. Totusi fata de luna Martie cresterea din Japonia este mai mica reprezentand circa 65% din nivelul acestei luni.