Atacurile DDoS impotriva WordPress sunt facute din China

Atacurile DDoS de care vorbeam saptamana trecuta importiva serverelor WordPress si a blogurilor pentru care cei de la WordPress ofera hosting se pare ca sunt la origine din China, conform decalaratiilor fondatorului WordPress, Matt Mullenweg.

Asa cum spuneam, aceste atacuri au fost destul de mari in intensitate pentru a crea probleme in toate cele 3 datacentere ale WordPress din SUA. Mullenweg declara saptamana trecuta ca atacurile este posibil sa fie motivate politic si targetau un blog de limba Chineza al carui adresa nu a fost facuta publica. Totusi Mullenweg a confirmat ca China este tara de origine a acestor atacuri.

China are un istoric ca fiind tara din care au fost lansate foarte multe atacuri majore, hackerii chinezi au fost chiar acuzati ca au lansat atacuri pentru a fura date de la companii straine din domeniul energiei. In 2009 Google a fost tinta unui atac care avea originea in China.

Cea mai mare problema in ceea ce priveste atacurile de tip DDoS este ca sursa acestor atacuri nu este intotdeauna clara. In timp ce serverele care fac atacul pot fi intr-o tara, cei care le controleaza si declanseaza atacul pot fi in cu totul alta locatie.

Guvernul chinez a raspuns acestor acuzatii insa neaga ca ar fi implicat in vren atac si catalogheaza aceste acuzatii ca fiind nefondate.