Botnet-urile profita tot mai mult de serviciile cloud

cyber-attackOperatorii de botnet incep sa profite tot mai mult de furnizorii de servicii de cloud pentru a-si atinge scopurile mai usor. Asta e concluzia pe care compania de hosting FireHost a dezvaluit-o recent la conventia de securitate Blackhat din Las Vegas, Nevada. Statisticile au venit ca parte a raportului trimestrial Superfecta emis de companie.

FireHost spune ca atacurile cibernetice ce se bazeaza pe SQL injection, CSRF, Directory Traversal si XSS reprezintă “cea mai grava amenintare de securitate pentru mediul business.”

“Avand la activ experienta a aproape 24 de milioane de atacuri cibernetice, FireHost a inregistrat o crestere procentuala mare a numarului de atacuri web comune, cum ar fi SQL Injection si Cross-Site Request Forgery. Aceasta crestere poate fi atribuita softurilor automatizate,care permit hackerilor sa combine aceste tehnici pentru a fura rapid si in mod anonim date sensibile, iar in acelasi timp sa instaleze malware pe servere dedicate, sa asimileze noi calculatoare zombie pentru botnet sau pur si simplu sa doboare un site”, a explicat compania intr-un comunicat de presa.

Compania a constatat ca atacurile inregistrate de Superfecta au crescut cu 6% in timpul celui de-al doilea trimestru al lui 2013, tipul de atac cel mai frecvent intalnit fiind XSS, urmat de CSRF (26%) si SQL Injection (18%).

Sursa