Cat de raspandit este cu adevarat WordPress?

WordPress este CMS-ul (sistem de management al continutului) cu cea mai rapida crestere la nivel mondial. In prezent, este folosit de 54% din toate site-urile care folosesc un CMS. Utilizatorii opteaza pentru platforma wodpress pentru usurinta in utlizare, functionalitate, scalabilitate si numarul imens de pluginuri si teme disponibile. Toate aceste motive duc la o cerere cat mai mare de servicii si produse legate de platforma wordpress.

De-a lungul timpului multe afaceri online de succes au fost lansate folosit platforma wordpress. Atat pentru dezvoltatori cat si pentru designeri de site-uri web, exista o gama foarte variata de optiuni disponibile pentru a crea o afacere online de succes cu ajutorul wordpress.

O categorie de afaceri de succes construite cu ajutorul wordpress este aceea de proiectare si consultanta in dezvoltare. Astfel de site-uri au fost construite in general cu ajutorul wordpress.

O alta categorie o reprezinta site-urile care pun la dispozitia utilizatorilor teme (design-uri) pentru wordpress. Exista mii de developeri si companii care se ocupa de crearea si dezvoltarea de teme pentru wordpress sau personalizare temelor de wordpress in functie de necesitatile clientului. Aceasta reprezinta o piata excelenta chiar si pentru designerii freelanceri sau incepatori.

Pentru cei cu cunostiinte mai avansate, mai ales de programare in PHP, wordpress-ul reprezinta de asemenea o oportunitate de afacere. Se pot dezvolta pluginuri, sau customizari pentru wordpress. Cel mai mare beneficiu il constituie faptul ca toate proiectele in general implica colaborari cu designeri sau dezvoltatori. Acest lucru permite un flux mai bun de comunicare si mai putine batai de cap.

Vanzarea de teme pentru wordpress constituie o afacere online profitabila. Piata este deja saturata iar concurenta este acerba. Acest tip de afacere presupune vanzarea unui produs clientilor interesati de acel produs.

WordPress hosting
Nu in ultimul rand, o afacere de success bazata pe wordpress o constituie si hostingul web. Toti utilizatorii wordpress necesita un anumit tip de hosting. Exista o multime de furnizori de servicii de hosting web care ofera pachete de hosting speciale pentru wordpress. Cu toate acestea, companiile de hosting care furnizeaza servicii extinse pentru wordpress sunt destul de putine.

Cresterea continua a numarului de utilizatori wordpress nu se va opri prea curand. Astfel, pentru cei care isi incep acum o afacere online, wordpress-ul poate constitui un pas de pornire important.