Ce sistem de comenturi este mai bun pentru blogul dvs?

Daca aveti un blog pe WordPress hosting, inseamna ca sunteti constient deja de importanta comenturilor in activitatea de blogging. Dvs. postati continut nou pentru cititori, iar feedback-ul acestora este un aspect important pentru succesul unui blog. WordPress are deja un sistem de comenturi built-in care functioneaza destul de bine per ansamblu. Dar, daca vreti sa va faceti un trai din urma bloggingului, atunci veti vedea ca acest sistem nu este foarte scalabil. Iar aici aveti doua optiuni. Aveti posibilitatea sa:

1) Modificati comenturile WordPress existente
2) Implementati o solutie third party

1) Modificarea comenturilor WordPress

Sistemul nativ de comenturi WordPress are cateva avantaje. Pentru inceput, se incarca rapid si utilizeaza foarte putine resurse. Codul HTML care filtreaza comenturile este inclus in pagina web si nu necesita modificari suplimentare.  In plus, cititorilor li se cere “Nume/E-Mail/URL”, pentru a permite si altora sa acceseze site-ul lor. Acesta este principalul mijloc prin care bloggerii pot construi retele intre ei. Sistemul nativ de coment WordPress va permite sa faceti acest lucru si de aceea este inca cel mai popular sistem si in ziua de azi. Iata cateva modalitati usoare de a imbunatati acest sistem:

– Implementati Ajax Comment Loading
– Instalati filtrul antispam Akismet
– Utilizati un plugin precum Comment Luv pentru a reduce bounce rates
– Instalati Jetpack pentru a integra optiuni de sign in, dar si alte caracteristici

2) Implementarea unei solutii third party

Desi optiunea nativa de comenturi WordPress este simpla si functionala, are si cateva limitari. In primul rand, va atrage o multime de spam. Un site popular poate atrage cu usurinta sute sau chiar mii de comentarii spam in fiecare zi. In al doilea rand, interfata pentru a posta si a da reply la alte comentarii este greoaie.

Iata 3 solutii third-party:

Disqus
Livefyre
IntenseDebate