Cele mai importante momente ale Softaculous din 2012

Softaculous Ltd., dezvoltatorul auto installerului Softaculous care simplifica implementarea de aplicatii pe diverse platforme de hosting, a dezvaluit care au fost principalele imbunatatiri aduse acestuia in 2012.

Iata lista completa a schimbarilor majore din 2012:

1) Panoul Softaculous pentru admini primeste o noua interfata de utilizator, iar schimbarile aduse panoului pentru utilizatori finali includ mai multe imbunatatiri minore.

2) Client Center-ul a fost imbunatatit cu o noua interfata de utilizator si mai multe functionalitati.

3) In colectia Softaculous au fost adaugate peste 50 de scripturi noi, printre care ShopSite, RockMongo, Vision Helpdesk, Logaholic, Pimcore, eSyndiCat, ownCloud, CakePHP si multe altele

4) Posibiliteatea de a instala clase PHP prin Softaculous. A fost introdusa o colectie de peste 1000 de clase PHP prin care utilizatorul poate naviga si alege ce vrea sa instaleze.

5) A fost adaugat suport pentru limba germana si bulgara.

6) Versiuni multiple ale scripturilor care aveau LTS in versiunile anterioare. Acestea includ Joomla, Drupal, Moodle, Tiki, Gallery, etc.

7) A fost adaugat API si CLI. Utilizatorul poate instala upgrada scripturile folosind API sau prin intermediul CLI.

8) Se pot trimite clase PHP la nuPHP. Dezvoltatorii pot trimite clasele lor PHP la http://www.softaculous.com/nuphp/submit

9) A fost adaugata functia de auto-upgrade pentru scripturile din panoul Softaculous pentru admini.

10) A fost adaugat panoul de control RESELLER pentru reselleri.

11) Au fost desfiintate mai multe scripturi invechite care nu mai beneficiau de update-uri.

Auto installer-ul Softaculous se integreaza in cele mai renumite panouri de control pentru web hosting, cum ar fi cPanel, Plesk, DirectAdmin, H-Sphere, Interworx si ISPSystems, si permite utilizatorului sa instaleze orice aplicatie prin simpla apasare a unui buton. Exista o multime de categorii de scripturi, cum ar fi bloguri, forumuri, micro bloguri, wiki-uri, retele sociale, galerii de imagini, ERP, management de proiect, educational, etc. De asemenea, toate aceste aplicatii pot fi actualizate atunci cand noi versiuni devin disponibile. Softaculous ofera, de asemenea, demo-uri, evaluari, recenzii si imagini ale diferitelor aplicatii.

Colectia Softaculous contine deja aplicatii populare, inclusiv: WordPress, b2evolution, StatusNet, Drupal, Joomla, Concrete5, phpBB, MyBB, SMF, bbPress, Coppermine, Gallery, MediaWiki, DokuWiki, TikiWiki, Elgg, Dolphin, OpenX, SquirrelMail, LimeSurvey , Piwik, Mantis, SugarCRM, WHMCS, PrestaShop, Magento, CraftySyntax, osTicket, Moodle, Claroline, etc.

Pentru a raspunde nevoilor diferite ale furnizorilor de hosting, Softaculous este disponibil ca produs gratuit sau ca produs premium. Versiunea gratuita are doar 55 de aplicatii, in timp ce versiunea premium numara in prezent 285 de aplicatii.

De asemenea, Softaculous ofera instalare de clase PHP cu doar un singur click. Aceste clase au fost adaugate pentru a servi dezvoltatorilor care folosesc clase PHP pentru a-si dezvolta site-urile.