Contul de facebook se poate lasa mostenire?

Recent, compania Facebook a introdus o noua optiune prin care ofera utilizatorilor sai posibilitatea de a decide ce se intampla cu conturile lor dupa ce mor. Optiunea permite utilizatorilor sa desemneze un prieten care va putea accesa contul lor dupa ce acestia au dat ortul popii.

Noua optiune, numita “legacy contact”, se gaseste in meniul Facebook la setarile de securitate. De acolo, se poate selecta un anumit prieten de pe Facebook care va putea sa controleze anumite aspecte ale paginii de Facebook a defunctului, cum ar fi imaginea de profil si de cover. Alternativ, utilizatorii pot opta sa le fie sters contul dupa ce trec in nefiinta.

Reteaua sociala are deja un sistem de evidentiere unde utilizatorii pot anunta compania de decesul unui prieten. Odata verificata informatia de catre Facebook – de obicei printr-un necrolog online sau articol de stiri – contul devine “memorialized“. Conturile memorialized nu apar in sugestii de prieteni, anunturi sau alte locuri “publice” de pe Facebook.

Datorita functiei legacy contact, dupa ce un cont devine memorialized, persoana desemnata “mostenitoare” a contului poate rearanja afisarea postarilor existente pe profilul respectiv, sa raspunda la cereri de prietenie si sa schimbe poza de profil sau cea de cover. In plus, poate descarca o arhiva cu fotografiile utilizatorului si alte postari, daca are permisiunea titularului de cont. In rest, nu poate vizualiza mesajele sau modifica alte setari ale contului.

De asemenea, Facebook va face cateva modificari si la felul in care vor fi afisate aceste conturi memorialized, care vor avea trecuta eticheta “Remembering” inainte de numele titularului de cont, astfel incat ceilalti utilizatori sa stie ca persoana respectiva nu mai exista.

Sursa