De ce avem nevoie de un cont de hosting?

In cazul in care aveti site web propriu, este absolut necesar sa aveti si un cont de hosting web. Cu toate ca multi cred ca achizitionarea unui cont de hosting inseamna mult efort din partea clientului sau cunostiinte avansate despre servere, de fapt aceasta procedura este una extrem de simpla. Totusi, inainte de a achizitiona un cont de de hosting, trebuie avute in vedere cateva aspecte:

– Trebie sa stiti ce inseamna un cont de hosting cu adevarat; in principiu el reprezinta un serviciu necesar pentru ca site-ul dvs sa fie online si sa poata fi accesat de oriunde din lume.

– Extinderea afacerii dvs. poate fi direct proportionala cu o prezenta online de calitate, indiferent ce afacere aveti. Un plan de hosting de calitate poate insemna de multe ori o prezenta online de calitate.

– Nu trebuie sa va faceti griji despre administrarea unui server web propriu. A avea un hosting de calitate, va scuteste de cele mai multe ori de toate grijile, mai ales ca furnizorii de servicii de hosting pun la dispozitia clientilor o interfata de administrare, usor de folosit si care va poate rezolva mai toate problemele.

– Pachetele de hosting nu costa chiar atat de mult. Pentru cativa dolari pe luna puteti avea un hosting de calitate, o alegere mult mai inteleapta decat aceea de a opta pentru un hosting gratuit. Pe conturile de hosting gratuit interfata de administrare poate lipsi, de obicei nu exista backup si drepturile dvs. de administrare a contului sunt destul de limitate.

– Alegerea pachetului de hosting potrivit pentru dvs. poate fi o adevarata provocare, pe piata exista zeci, poate chiar sute de planuri de hosting diferite. In consecinta, trebuie sa stiti exact ce tip de hosting necesita site-ul dvs. In cazul in care aveti un site nou, puteti opta pentru un pachet de hosting cat mai ieftin, insa daca sunteti online de ceva timp, si site-ul dvs. devine foarte vizitat, atunci probabil trebuie sa optati catre un plan de hosting superior, eventual catre un cont de VPS (o alternativa mai ieftina a unui server dedicat) sau chiar un server dedicat.