De ce este hostingul shared mai putin stabil ?

Hostingul shared este de obicei primul tip de hosting pentru care webmasterii opteaza la inceputul activitatii lor online. Cu toate ca este ieftin si usor de utilizat, performantele acestui tip de hosting sunt limitate, mai ales ca de obicei ca mai in toate domeniile, pretul echivaleaza de obicei cu calitatea. Este destul de evident ca hostingul shared nu poate fi la fel de performant si puternic ca un VPS hosting sau ca hostingul pe servere dedicate. Din pacate, marea majoritate nu intelege acest lucru.

Suprasolicitarea serverului
Un singur server poate gazdui cateva sute de webmasteri cu pachete de hosting shared. Resursele serverului sunt impartite simultan de toti utilizatorii serverului. Acest lucru este posibil datorita tehnologiei avansate de incarcare-echilibrare in care cererile sunt prioritizate si apoi tratate in consecinta. Totusi, atunci cand un numar mare de cereri sunt trimise simultan catre server, performantele fiecarui site de pe server pot fi afectate in mod semnificativ. In astfel de situatii, site-urile pot deveni temporar inaccesibile, sau durata de incarcare a acestora se mareste semnificativ.

O cerere care nu poate fi indeplinita
Zi de zi apar webmasteri noi care isi incep activitatea online si opteaza la inceput pentru un pachet de hosting shared. Din dorinta de a avea un numar cat mai mare de clienti, majoritatea furnizorilor de servicii de hosting web aglomereaza temporar serverele curente cu un numar prea mare de clienti, pana cand noi servere sunt achizitionate, configurate si adaugate la retea. Acest lucru afecteaza dramatic performantele serverului si a serviciilor de hosting oferite.

Probleme de securitate
In cazul unui server dedicat, daca s-au luat masurile de precautie necesare pentru a asigura securitatea serverului, performantele nu vor fi afectate din cauza breselor de securitate sau a supra incarcarii serverului. In cazul hostingului shared, orice bresa de securitate afecteaza in mod automat toti clientii de pe acel server. Cu alte cuvinte, daca un hacker are o problema cu unul din webmasterii de pe acel server si directioneaza atacuri catre acel server, toti clientii si site-urile lor vor avea de suferit chiar daca nu ei reprezinta tinta acelor atacuri.