De ce sa va actualizati WordPress sau pluginurile

Platforma de blogging WordPress este actualizata frecvent, insa daca aveti instalate diferite plugin-uri sau daca aveti un cont de hosting  propriu, trebuie sa va ocupati personal de actualizare.

Chiar daca nu actualizati plugin-urile pe care le utilizati in wordpress, blogul sau site-ul dvs. ar trebui sa functioneze in mod normal. Cu toate acestea, exista cateva motive pentru care ar trebui sa actulizati periodic aceste plugin-uri:

1. Uneori, noile versiuni de plugin-uri sunt lansate pentru a remedia probleme serioase de securitate sau vulnerabilitati descoperite in versiunile anterioare. Aceste vulnerabilitati pot avea ca si consecinta chiar compromiterea intergului cont de web hosting, nu doar a blogului WordPress
2. Daca ati actualizat recent versiunea blogului, este posibil sa fie necesar sa actualizati si plugin-urile pentru ca acesta sa functioneze corespunzator versiunii de wordpress pe care o utilizati
3. O versiune mai recenta poate avea caracteristici sau functionalitati noi. Prin actualizarea plugin-urilor nu aveti absolut nimic de pierdut ci din contra: doar de castigat prin plusuri de functionalitate sau design.
4. Actualizarea plugin-urilor wordpress se face cu cateva click-uri de mouse si dureaza doar cateva secunde deci nu trebuie sa va faceti probleme: nu este nevoie de cunostinte tehnice deosebite.

Pentru a asigura in permanenta siguranta buna functionare a blogului sau a site-ului dvs. (in cazul in care utilizati wordpress) este recomandat sa actualizati atat wordpress-ul cat si plugin-urile utilizate periodic.