De unde afla hackerii de vulnerabilitati? De la baietii buni!

Daca v-ati intrebat de unde afla hackerii rauvoitori de vulnerabilitatile nou aparute, cititi articolul acesta, vom incerca in sa explicam acest lucru.

In primul rand: pentru a fi un hacker de succes, acesta trebuie sa invete tot timpul. Nu stiu daca v-ati imaginat asta insa cei care exploateaza gauri de securitate pe servere dedicate , conturi de hosting sau aplicatii, au de dus la capat un intreg proces, nu este atat de simplu cum pare la prima vedere. Chiar si hackerii care cauta sa faca profit au de parcurs anumiti pasi pana la atingerea scopului propus.

Daca luam ca exemplu vestitul tip de frauda asa zis “scrisoare nigeriana” implica o multime de pasi, de la trimiterea de emailuri de pe servere compromise de obicei sau conturi de hosting platite cu carduri furate, si pana la transferul banilor in conturile intermediarilor si al destinatarului final al sumei.

Exemplul cu scrisoarea nigeriana e doar unul insa exista zeci sau sute astfel de scheme sau metode de fraudare iar cei care comit aceste fraude trebuie sa invete si sa isi perfectioneze tehnicile. Iar acest lucru se poate face prin diverse metode: incercari de tactici noi, relatii pe forumuri si canale IRC ale scammerilor cum li se mai spune sau diverse alte tactici.

Cel mai simplu insa este sa invete chiar de la “baietii buni” adica de pe forumurile, siteurile sau comunitatile expertilor in securitate care fac publice gauri de securitate cu scopul de a avertiza utilizatorii de software sa isi faca update sau sa inchida gaura de securitate.

Exista siteuri ale agentiilor de securitate si chiar siteuri guvernamentale care descriu pe larg tacticile de frauda, fraudatorii nu au altceva de facut decat sa intre pe acele siteuri si sa se documenteze. Chiar siteul Internet Crime Complaint Center este o sursa de informare atat pentru cei care fac cumparaturi online cat si pentru scammeri. Acestia pot afla despre tehnici de fraudare de pe astfel de siteuri si si le pot insusi sau chiar perfectiona daca putem spune asa.

In concluzie: cei care comit fraude online invata tot timpul, asa ca fiti cu ochii in patru, informati-va la randul vostru ca sa nu fiti victime!