Diferenta intre hostingul pe server dedicat si colocare

Hostingul pe servere dedicate si hostingul prin colocarea serverelor reprezinta cele mai scumpe variante de hosting disponibile pe piata. Ambele tipuri de hosting ofera acces exclusiv la acel server, resursele serverului fiind utilizate doar de catre client pentru site-ul sau site-urile sale, nu sunt impartite si cu alti clienti.

Diferenta intre cele doua este ca serverul dedicat este inchiriat de la compania de hosting si este proprietatea acesteia pe cand la colocare serverul fizic este proprietatea Dvs si este plasat intr-un datacenter unde i se furnizeaza energie electrica si conectivitate la internet. Evident colocarea unui server este mai ieftina decat inchirierea unui server dedicat insa serverul dedicat se poate dovedi mult mai la indemana daca nu aveti disponibile fonduri pentru achizitionarea unuia.

Evident, puteti alege varianta de a avea propriul server pe care il puteti tine acasa sau la birou, conectat la internet. Din pacate, acest lucru nu ofera siguranta necesara de care aveti nevoie. Cel mai probabil nu aveti un generator de curent care sa mentina serverul online in cazul unei pene de curent prelungite. Nu aveti o instalatie de clima care sa nu permita supra incalzirea serverului, nu beneficiati de suport si asistenta thenica de calitate in cazul unor probleme tehnice sau hardware. Aceste probleme sunt rezolvate daca optati pentru o varianta de hosting pe un server dedicat.