FBI a confiscat mai multe servere de hosting

Biroul Federal de Investigatii (FBI) din Statele Unite, a confiscat recent, mai multe servere de hosting aflate intr-un data center, lucru ce a dus la un numar mare de servere offline sau ce urmeaza a fi transferate intr-un alt data center. Agentii FBI au confiscat 3 rafturi de servere dintr-un data center din Maryland, operat de Digital One, un furnizor cu sediul in Elvetia.

Servere confiscate
Pe serverele confiscate se afla pagina companiei DigitalOne, blogul imobiliar Cubed si blogul restaurantului Eater, precum si multe alte site-uri mai putin importante. Toate aceste site-uri au fost afectate de intreruperi si momentan sunt inaccesibile. Un alt site cunoscut, Pinboard, a fost afectat insa s-a reusit transferul partial al site-ului pe un alt server, si momentan functioneaza.

Declaratia celor de la Pinboard
Acestia au relatat ca serverul pe care se afla site-ul Pinboard a fost perchezitionat de agentii FBI care au confiscat mai multe rack-uri si echipamente.

DigitalOne – FBI
Un reprezentant al DigitalOne a remarcat ca cei de la FBI erau interesati in special de fisierele unui anumit client si si-a exprimat nemultumirea ca prin confiscarea mai multor servere de catre cei de la FBI, mai multi clienti au fost afectati. In mod normal ar fi trebuit sa fie localizat clientul si confiscat doar serverul respectiv.

DigitalOne a pus la dispozitia FBI toate detaliile si informatiile necesare cu privire la serverele lor si adresele IP folosite. Din pacte, agentii au confiscat si multe alte piese de echipament care nu aveau legatura cu ancheta. Pentru moment, clientul vizat de FBI nu a fost facut public sau pus la dispozitia celor de la DigitalOne.

Reactia celor de la DigitalOne
DigitalOne considera ca actiunea celor de la FBI a fost una neprofesionala punand compania in imposibilitatea de-a porni multe dintre serverele lor si a afectat un numar mare de clienti. Se pare ca cei de la FBI urmareau un grup international de hackeri, numit LulzSec, al carui site era gazduit pe serverele DigitalOne. Dupa aceasta actiune, un singur om din Essex, Marea Britanie, a fost arestat.

Despre LulzSec
Incepand cu luna mai 2011, grupul a lansat atacuri de tip DDoS si incercari de penetrare a retelelor mai multor companii guvernamentale ca de pilda CIA si Agentia Crimei Organizate. LulzSec a mentionat pe contul de Twitter ca persoana arestata avea legaturi minore cu grupul in sine, in cel mai bun caz.