Gigantii industriei IT ofera recompense hackerilor white-hat

5315044_300Trei dintre cele mai mari companii din industria IT (Google, Microsoft si Facebook) au format un parteneriat pentru a oferi recompense financiare hackerilor white-hat care identifica si raporteaza vulnerabilitati de securitate din softurile lor.

Astfel a fost creat programul HackerOne care recompenseaza hackerii white-hat ce contribuie la crearea unui Internet mai sigur. Recompensele oferite celor ce descopera si raporteaza vulnerabilitati de securitate variaza intre 300 si 5000 de dolari. Prioritatea programului HackerOne este de a face Internetul un loc mai sigur pentru toata lumea.

Toti cei care descopera vulnerabilitati sunt eligibili pentru a primi recompense, cu exceptia rezidentilor din Cuba, Iran, Coreea de Nord, Sudan si Siria. Un consiliu format din angajati de la cele trei companii participante va determina gravitatea problemelor de securitate raportate, si in functie de aceasta va stabili valoarea recompenselor acordate.

Potrivit unui raport BBC, Microsoft ofera si o recompensa separata in valoare de 100.000 de dolari celor ce pot identifica hackerii care provoaca probleme produselor sale.

Microsoft a dezvaluit recent o vulnerabilitate de securitate utilizata de hackeri pentru a se infiltra pe serverele sale prin utilizarea imaginilor .TIFF