Go Daddy ajuta clientii de hosting sa isi rezolve problemele de hacking

Compania Go Daddy, binecunoscuta pentru gama sa diversificata de servicii de hosting web, VPS hosting si servere dedicate, lucreaza cu clientii sai si ii ajuta pe aceia ale caror site-uri web au fost compromise in ultimele saptamani. Acest lucru se datoreaza faptului ca, in ultima saptamana, peste 400 de site-uri ale clientilor Go Daddy au fost compromise, iar vizitatorii acestora erau redirecationati catre un site ce continea scripturi malitioase si programe rau intentionate.

Site-urilor compromise li s-a injectat un cod, in fisierul .htaccess, astfel redirectionand toti vizitatorii acestora. Conform sefului de securitate de la Go Daddy, Redfoot Todd, in urma investigatiilor efectuate, au fost depistate aproximativ 450 de site-uri compromise. Codul a fost injectat de terte parti care au folosit datele de autentificare reale ale clientilor.

Investigatia celor de la Go Daddy este inca in desfasurare, insa se pare ca acest eveniment nu s-a produs ca urmare a unei probleme de securitate ci mai degraba in urma unui atac de tip phishing, in urma caruia, datele clientilor au fost obtinute si apoi utilizate. Astfel, clientii Go Daddy ale caror site-uri nu au fost compromise, nu au motive de ingrijorare.