Google a lansat modul pagespeed pentru Apache

Google a lansat miercuri prima versiune stabila a modului mod_pagespeed pentru serverul web open source Apache.

Conform blogului Google, mod_pagespeed este un modul al serverului web open source Apache, proiectat pentru a automatiza toate practicile utilizate pentru a imbunatati performanta web.

Lansat in urma cu 2 ani in versiunea beta, mod_pagespeed include acum peste 40 de filtre de optimizare, si poate suporta peste 120.000 de site-uri.

Furnizorii de hosting majori au inceput deja sa ofere mod_pagespeed pentru a-si ajuta clientii sa-si optimizeze site-urile.

mod_pagespeed si serviciul PageSpeed au la baza proiectul Google open source PageSpeed Optimization Libraries, “un set de clase C++ care optimizeaza in mod automat paginile web si resursele folosite de acestea, cu ajutorul unui framework independent.”

“mod_pagespeed este o parte cheie a obiectivului nostru de a face Internetul mai rapid pentru toata lumea. Utilizatorii prefera site-urile rapide, iar noi am observat ca paginile mai rapide atrag si retin mai multi vizitatori, si pot transforma potentialii clienti in cumparatori. De fapt, viteza unei pagini este un factor important in pozitionarea in clasamentul de cautare” au scris dezvoltatorii Google, Joshua Marantz si Ilya Grigorik, intr-un post pe blogul companiei.