Hosting tutorial: cum sa copiezi o baza de date cu phpMyAdmin

Presupunem ca sunteti deja logat in interfata phpMyAdmin, acest lucru se poate face din interiorul panoului de control al contului de hosting cPanel.

In acest tutorial vom da ca exemplu o interfata phpMyAdmin in limba engleza.

Pagina phpMyAdmin este impartita in 2 parti:
– cea din stanga pe fond mai inchis la culoare si cu logo-ul phpMyAdmin deasupra: aici veti gasi listate bazele de date si tabelele acestora.
– cea din dreapta, mult mai mare decat cea din stanga: aici are loc toata actiunea

Selectati din partea stanga baza de date pe care doriti sa o copiati facand click pe aceasta. Dupa ce ati facut click in partea dreapta vi se vor afisa detaliile tabelelor.

Din meniul superior va trebui sa faceti click pe butonul “Operations”, acest lucru deschizand o pagina cu mai multe tipuri de operatiuni pe care le puteti face: Create, Rename, Remove, Copy database to, etc.

Optiunea “Copy database to” este cea pe care o vom folosi, vom putea selecta si alti parametri pentru copiere de dedesubtul acestei optiuni, cum ar fi: sa se copieze doar structura bazei de date (Structure only) sau structura si datele (Structure and data) sau doar datele (Data only).Vom putea de asemenea selecta si alte optiuni mai avansate insa nu intram in amanunte aici.

Daca vreti sa copiati baza de date cu tot cu structura si date bifati optiunea respectiva “Structure and data”  si apasati butonul “Go”. Copierea bazei de date inseamna ca se va crea o alta baza de date identica cu cea originala insa cu alt nume pe care l-ati introdus dvs in campul liber de sub optiunea “Copy database to”

Daca totul decurge normal, in fereastra urmatoare veti primi un mesaj de succes care va confirma faptul ca acea baza de date a fost copiata si va mentiona numele acelei noi baze de date.

Noua baza de date va fi acum afisata si in lista cu bazele de date din partea stanga a ecranului.

Mentionam ca pe toate serverele pe care gazduim conturi de hosting shared de la megahost.ro clientii beneficiaza de interfata de administrare cPanel si implicit de phpMyAdmin.