Intel lanseaza procesoarele Xeon E5 pe arhitectura Haswell

daad90f20a6411d5f266671147322ecaIntel a inceput sa livreze producatorilor de servere ultimele sale modele de procesoare Xeon E5 , bazate pe microarhitectura Haswell.

Procesoarele Xeon E5 sunt destinate serverelor cu doua si patru socket-uri si momentan sunt cele mai bine vandute produse din gama de servere ale companiei. Cu numele de cod Grantley, acestea sunt succesoarele vechilor procesoare cu nume de cod Romley, care se bazeaza pe microarhitectura Ivy Bridge.

Lenovo si-a anuntat deja planurile de a lansa in acest trimestru o noua linie de servere dedicate bazate pe procesoarele Grantley. Si alti producatori de servere, inclusiv Hewlett-Packard si Dell vor folosi de asemenea procesoarele Intel, urmand sa anunte produsele care le vor include.

Procesoarele Grantley vor suporta module de memorie DDR4, acestea urmand sa fie disponibile in acest trimestru, de la Micron, Kingston și alti producatori. Procesoarele Xeon E5 vor avea mai multe nuclee de procesare decat generatiile anterioare.

Principalele produse concurente vor fi procesoarele x86 AMD Opteron 4000 si 6000. Dar Intel are deja o cota de aproape 95%, iar in segmentul Xeon E5 este chiar mai mare, a spus compania.

Sursa