Internet Explorer este cel mai bun browser anti-malware

iinternet explorer 10Conform celor mai recente teste facute de NSS Labs, se pare ca cel mai eficient browser in combaterea malware-ului este nimeni altul decat Internet Explorer 10.

In testele efectuate pe cele 5 browsere de top (Internet Explorer 10, Google Chrome 25/26, Apple Safari 5, Mozilla Firefox 19 si Opera 12), cercetatorii NSS au constatat ca IE 10 a reusit sa blocheze peste 99% din download-urile malware.

Pe locul 2 s-a situat Chrome, cu o rata de blocare a malware-ului de 83%, cu 10% mai mult fata de performantele din testele anterioare.

Browserele au devenit o tinta pentru hackerii care doresc sa distribuie malware pentru a putea fura informatii de pe calculatoarele infectate, pentru a trimite spam si pentru a lansa atacuri de tip Distributed Denial of Service (DDoS). Astfel, se pot compromite conturi de hosting, conturi bancare, etc.

“Browserul web este vectorul principal prin care un computer poate fi infectat cu malware. Link-urile din e-mailurile de tip phishing si din website-urile compromise, precum si programele “gratuie” infectate cu troieni; toate contin malware ce poate infecta un PC daca sunt accesate/descarcate prin intermediul unui browser” a declarat NSS.

Cu toate acestea, NSS sustine ca browsere pot fi si prima linie de aparare impotriva malware-ului.

“Browsere trebuie sa furnizeze o protectie puternica impotriva malware-ului, in special in cazul operatiunilor mobile, astfel incat sa nu mai trebuiasca sa ne bazam pe solutii terte anti-malware si pe sistemele de protectie implementate in OS-uri”, a adaugat NSS.