Noile gTLD-uri sunt vizate tot mai des de atacuri cibernetice

new-gtldsExtinderea recenta a domeniilor generice de nivel superior (gTLD) a atras atentia atacatorilor cibernetici care au inceput sa abuzeze de acestea pentru operatiunile lor ilegale, avertizeaza cercetatorii de securitate.

Pe parcursul anului trecut, sute de noi sufixe de domenii au fost lansate de catre ICANN, inclusiv .GURU, .FLY, .PHARMACY, .SUPPORT, .PIZZA, .NETWORK, .AUCTION si. MARKET. ICANN este de parere ca peste 1.300 de sufixe noi ar putea deveni disponibile in urmatorii cativa ani.

In timp ce aceste TLD-uri pot fi utile pentru organizatii, atacatorii cibernetici au ajuns sa realizeze ca si ei pot “beneficia” de pe urma lor.

In urma unor analize facute in ultimele 60 de zile, cercetatorii de la compania de securitate Malwarebytes au descoperit ca noi domenii precum .PICTURES, .CONSULTING, .XYZ, .CLUB, .EMAIL, .SOLUTIONS, .DOMAINS, .COMPANY, .PHOTOS, .DIRECTORY, .ENTERPRISES si .GURU au fost folosite in scopuri rauvoitoate de catre atacatorii cibernetici.

Jerome Segura, cercetator principal de securitate la Malwarebytes Labs, a declarat ca desi a fost identificat un numar relativ mic de domenii utilizate pentru activitati rau intentionate si avand in vedere ca noile TLD-uri au fost lansate recent, este prevazuta o crestere a noilor domenii care vor fi folosite in scopuri negative.

Majoritatea domeniilor afectate sunt site-uri legitime care au fost compromise prin atacuri de tip brute-force, vulnerabilitati si alte tehnici de hacking. Deocamdata este incert daca acestea au fost vizate in mod special sau daca in prezent sunt derulate campanii ce lanseaza atacuri automate aleatoare asupra site-urilor.

Deocamdata la megahost.ro puteti inregistra doar domenii .CLUB

Sursa