Nokia cumpara compania Alcatel-Lucent cu 15,6 miliarde de euro

Nokia-Alcatel-LucentCompania finlandeaza Nokia a anuntat saptamana acesta ca a ajuns la o intelegere cu Alcatel-Lucent si va fuziona cu renumitul producator francez de echipamente de telecomunicatii, pentru suma de 15,6 miliarde de euro.

Astfel, entitatea care va rezulta va detine un portofoliu mai mare de produse disponibile la o scara mai larga, dar va aduce si propriile sale provocari.

Faptul ca Nokia a dorit sa preia Alcatel nu ar trebui sa ne surprinda. Compania finlandeza este renumita in intreaga lume pentru produsele si serviciile sale de pe piata telefoniei mobile, iar o fuziune cu Alcatel-Lucent i-ar consolida pozitia si pe piata retelelor fixe de telecomunicatii.

Deoarece retelele mobile si fixe devin din ce in ce mai integrate, lipsa unei pozitii puternice pe piata retelelor fixe ar deveni un dezavantaj pentru Nokia. Popularitatea tot mai mare la nivel mondial a smartphone-urilor a crescut si gama de servicii din retelele mobile, dar retelele fixe broadband sunt inca necesare pentru a putea livra continut video de inalta rezolutie si pentru a putea oferi viteze mari retelelor Wi-Fi casnice. Cu siguranta ca integrarea serviciilor fixe Alcatel-Lucent cu cele mobile ale celor doua companii va aduce multiple avantaje pentru utilizatorii finali.

Dupa fuziune, societatea va continua sa opereze sub brandul Nokia, pastrand in acelasi timp brand-ul Alcatel-Lucent Bell Labs pentru cercetarile din domeniul retelelor fixe de telecomunicatii.

Sursa foto

1 Comment Nokia cumpara compania Alcatel-Lucent cu 15,6 miliarde de euro

Comments are closed.