O treime din atacurile de phishing sunt recidive

Un studiu realizat recent releva faptul ca mai mult de o treime din victimele atacurilor initiate de hackeri o reprezinta recidivele de phishing.

Acest raport vine la doua saptamani dupa ce Google a blocat un atac masiv directionat catre conturile de Gmail, in special vizand conturile de Gmail ale unor oficiali americani.

Studiul, publicat joi, de Anti-Phishing Group (www.antiphishing.org) s-a bazat pe raspunsurile primite din partea a 270 administratori de site-uri web.

Raportul constata ca 37% din respondenti au scripturi sau pagini de phishing sau spoof ce-au fost instalate pe servere odata sau de mai multe ori, lucru ce atesta perseverenta atacatorilor si dificultatea in blocarea acestor atacuri.

Una din cinci victime a afirmat ca atacurile au fost descoperite de cineva din personalul lor, in timp ce mai bine de jumatate dintre victime au fost informate de atac prin surse externe.

Pentru evitarea unor astfel de atacuri este recomandat sa efectuati constant actualizari ale sistemului de operare folosit, ale aplicatiilor pe care le rulati pe server, sa folositi ultimele versiuni de software disponibile sau sa aplicati patchuri si bugfixuri acolo unde este necesar.

Conform studiului, 76% din respondenti foloseau ca sistemul de operare Linux, ceea ce face ca acesta sa fie cel mai frecvent atacat.