Probleme majore de securitate ale serviciilor de hosting

Securitatea activitatii online reprezinta unul dintre cei mai importanti factori ce trebuiesc avuti in vedere atunci cand alegeti furnizorul pentru serviciile de hosting, mai ales daca intentionati sa aveti un magazin online. In fiecare zi, mii de hackeri cauta noi metode de exploatare ale site-urilor, astfel incat sa poata obtine acces la interfata de administrare sau la date confidentiale.

Fraude financiare
Internetul este o piata cibernetica gigantica cu milioane de magazine online si sute de milioane de clienti. Hackerii incearca in continuu sa gaseasca brese de securitate pentru a compromite diferite site-uri, lucru ce ar putea duce la pagube de sute de mii, poate chiar de milioane de dolari intr-o singura zi. De aceea, companiile de hosting ofera diferite tehnologii pentru cyptarea datelor si pentru asigurarea unor tranzactii sigure pentru clientii lor.

Supraincarcarea serverului
Una dintre cele mai temute tehnici de supra solicitare a unui server de hosting o reprezinta atacurile de tip DDOS (denial of service). Acest tip de atac solicita serverele de hosting prin directionarea unui volum masiv de trafic catre acestea. Din acest motiv, datorita scripturilor de securitate care ruleaza pe servere, site-ul atacat poate fi suspendat sau deveni inactiv pe perioada atacului. Aceste atacuri pot afecta activitatea online a clientilor, performanta serviciului de hosting si chiar imaginea furnizorului de servicii de hosting.

Scripturi sau coduri malitioase
O problema majora pentru companiile de hosting o reprezinta scripturile sau codurile malitioase care sunt injectate in site-urile clientilor prin exploatarea unor brese de securitate a serverului sau a codurilor/scripturilor nesecurizate rulate pe respectivele site-uri web. Majoritatea acestor scripturi folosesc limbaje de programare web populare, PHP, JavaScript si pot trimite sau primi diferite date de la serverele de hosting sau de la site-uri. Virusii de asemenea pot afecta serverele sau site-urile web, mai ales ca exista scripturi automatizate care pot raspandi acesti virusi de la un site la altul, afectand sute, poate chiar mii de site-uri web intr-o singura zi si mai pot compromite chiar securitatea serverului.