Protectie DDoS de la Black Lotus

Furnizorul de solutii de atenuare a atacurilor DDoS, Black Lotus, a anuntat miercuri lansarea oficiala a programului Availability Assurance Partner sau (AP)2, ce ofera furnizorilor de hosting posibilitatea de a vinde servicii de protectie DDoS direct clientilor lor.

Programul (AP)2 nu cere furnizorilor de hosting sa cheltuiasca nimic in avans, si nu exista niciun angajament minim necesar din partea acestora, in afara de o taxa de intretinere de 250$/luna care se plateste doar dupa ce s-a efectuat o vanzare.

Acest anunt vine la cateva saptamani dupa ce alt furnizor de solutii de protectie  DDoS, Prolexic, a cerut tuturor afacerilor online sa-si dezvolte un plan de atenuare a atacurilor DDoS in care sa fie specificat cine anume dintr-o organizatie trebuie sa se implice in cazul unui atac DDoS si care sa includa o strategie de comunicare detaliata.

Furnizorii de hosting se confrunta cu pierderi de venituri si de incredere din partea clientilor, asociate cu atacurile DDoS care nu pot fi atenuate pe majoritatea retelelor furnizorilor de servicii, a declarat Black Lotus.

In plus fata de protectia impotriva atacurilor DDoS, Black Lotus ofera si servicii de hosting sub forma de servere cloud, servere dedicate, hypervisori cloud dedicati si colocare servere administrate. Cu toate acestea, ele nu reprezinta activitatea de baza a companiei, fiind servicii relativ noi.