Site-ul Google Vietnam a fost atacat de hackeri

Logo Google cu drapelul Vietnamului. Dns și domenii ro pe megahost.roLa inceputul acestei saptamani, domeniul Google Vietnam (google.com.vn) a fost compromis de catre hackeri asociati cu infamul grup Lizard Squad.

Utilizatorilor care au accesat site-ul Google Vietnam li se afisa o imagine cu o persoana care isi facea un selfie, impreuna cu un mesaj care sustinea ca site-ul a fost spart de Lizard Squad. De asemenea, hackerii au profitat de aceasta ocazie pentru a-si promova serviciul Lizard Stresser DDoS, care acum se numeste Shenron.

De fapt, site-ul Google Vietnam nu a fost spart. In schimb, atacatorii au redirectionat vizitatorii catre o alta pagina, prin schimbarea nameserverelor in DNS.

Potrivit OpenDNS, atacatorii au reusit sa redirectioneze utilizatorii prin schimbarea nameserverelor Google (ns1.google.com, ns2.google.com) in adrese IP care apartin de CloudFlare (173.245.59.108, 173.245.58.166). Pagina catre care erau redirectionati utilizatorii era stocata pe un server al DigitalOcean, din Olanda.

IP-ul DigitalOcean era de tip IPv6. Expertii cred ca acest lucru a fost facut fie pentru a produce confuzie in randul analistilor de retea, fie pur si simplu atacatorilor nu le pasa ce tip de adresa IP au folosit atata timp cat si-au indeplinit obiectivele.

Grupul Lizard Squad a devenit celebru dupa ce a folosit atacuri DDoS pentru a opri retelele Sony PlayStation Network si Microsoft Xbox Live in perioada sarbatorilor de Craciun. De atunci, au fost identificati si retinuti mai multi membri ai grupului, dar se pare ca acesta este inca activ.