Softaculous va lansa AMPPS 1.8

Softaculous Ltd., dezvoltatorul installerului AMPPS dedicat industriei de hosting si care simplifica implementarea aplicatiilor web pe diferite platforme desktop si server dedicat, a anuntat ieri lansarea AMPPS 1.8 cu versiunea actualizata a Softaculous, PHP, MySQL, MongoDB si phpMyAdmin, precum si unele update-uri minore, iar versiunea pentru Windows include acum si PHP 5.4. De asemenea, AMPPS este de acum capabil sa instaleze Clase PHP, cu optiunea de a descarca si vizualiza sursa acestora.

“Suntem extrem de incantati de adaugarea mai multor Clase PHP, deoarece acum utilizatorii pot gasi si folosi Clase PHP direct in AMPPS si in curand vom adauga si unele caracteristici noi” a spus Jigar Dhulla, Senior Developer al AMPPS.

Pentru a raspunde nevoilor diferitelor intreprinderi, IMM-uri, dezvoltatori web si utilizatori, Softaculous AMPPS este disponibil in mod gratuit si poate fi instalat pe Microsoft Windows Desktop, servere dedicate si Mac-uri. AMPPS include peste 260 de aplicatii ce vin sa satisfaca nevoile tuturor utilizatorilor. Printre acestea se numara deja celebrele aplicatii precum: WordPress, b2evolution, StatusNet, Drupal, Joomla, Concrete5, phpBB, MyBB, SMF, bbPress, Coppermine, Gallery, MediaWiki, DokuWiki, TikiWiki, Elgg, Dolphin, OpenX, SquirrelMail, LimeSurvey , Piwik, Mantis, SugarCRM, WHMCS, PrestaShop, Magento, CraftySyntax, osTicket, Moodle, Claroline, etc.

Aplicatiile Softaculous sunt de asemenea disponibile sub forma de Virtual Appliances – denumite Webuzo – si contin toate softurile de server necesare pentru diferite aplicatii. Webuzo este o suita LAMP cu Softaculous instalat pe o masina CentOS. Webuzo poate ajuta orice utilizator sa implementeze aplicatii web pe desktop sau la birou.

“Puteti implementa atat de multe aplicatii de tip e-Commerce cu ajutorul Webuzo, ca de exemplu: daca doriti sa implementati Magento sau WHMCS pentru documentatie interna, Webuzo va poate ajuta sa faceti acest lucru fara a fi nevoie sa instalati niciun fel de software de server”, a spus Brijesh Kothari, un dezvoltator al Softaculous. Webuzo poate fi de asemenea utilizat si in Cloud, fapt care ajuta utilizatorii sa-si acceseze aplicatiile de oriunde.