Softurile Malware pentru Smartphone-uri au atins un nivel record

Deoarece utilizatorii de computere au devenit mult mai circumspecti si au invatat sa se fereasca de virusi, hackerii se reorienteaza si ataca piata smartphone-urilor.

In ultimul an programele de tip malware au avut o crestere de 33% si acest procent are o tendinta de crestere accentuata, mai ales ca multi utilizatori nu au habar ca telefoanele sau smartphone-urile lor sunt vulnerabile.

Cele mai expuse riscurilor se pare ca sunt sistemele de operare care ruleaza pe Java, cu toate ca aceste sisteme de operare sunt mai putin complexe decat Android sau iPhone. Pentru cele care ruleaza pe Java cresterea atacurilor malware a crescut cu 45% in ultimul an.

Si Android a devenit o tinta pentru malware mai ales pentru ca este un sistem de operare deschis, permitand oricarui developer sa instaleze orice aplicatie doreste.

In acelasi timp, statisticile pentru Symbian, sistemul de operare de pe telefoanele Nokia, arata mai bine anul asta, cunoscand o scadere de 11%. Acest poate sa para imbucurator la prima vedere insa poate si sa insemne ca Nokia devine din ce in ce mai sters pe piata smartphone-urilor.

Ca masura de precautie: aveti grija ce download-ati pe telefonul propriu. Cu toate ca un smartphone este mai greu de compromis decat un computer, exista totusi aceasta posibilitate si iata ca hackerii devin tot mai interesati.