Tutorial hosting: Cum se suspenda/sterg conturi de hosting din WHM

WebHost Manager (WHM) de la cPanel va ofera control complet asupra serverului sau a unui VPS. Cu acesta puteti administra un intreg server dedicat, precum si utilizatorii acestuia. Din cand in cand, aceasta administrare poate include si suspendarea sau eliminarea unui cont de utilizator. Utilizarea WHM este usoara si se poate face atat din interiorul panoului de control, cat si de la linia de comanda.

Pentru a suspenda un cont de hosting din cadrul panoului de control web-based WHM, faceti urmatoarele:

1) Din ecranul principal, mergeti la “Account Functions” si dati click pe “Suspend/Unsuspend An Account”
2) Selectati din lista numele domeniului sau a utilizatorului pe care doriti sa-l suspendati
3) Pentru a preveni resellerii sa reactiveze un cont, bifati caseta din partea de jos
4) Dati click pe “Suspend”
5) Optional, puteti introduce si motivul suspendarii in caseta de text

Atunci cand un cont de hosting este suspendat, site-urile asociate acestuia nu vor mai fi accesibile de pe Internet. Acest lucru este util pentru utilizatorii rau platnici, deoarece este o operatiune reversibila si cu caracter temporar. Daca nu aveti intentia de a reactiva vreodata un cont anume, cel mai bine ar fi sa-l stergeti definitiv.

Pentru a elimina complet un cont, efectuati urmatoarele:

1) Duceti-va la “Account Functions”
2) Selectati “Terminate Accounts”
3) Optional, bifati caseta pentru a mentine zonele DNS pentru contul respectiv (util in cazul in care pur si simplu mutati contul pe un alt server, in acelasi DNS cluster)
4) Dati click pe “Terminate”

Atentie! Dupa ce ati eliminat un cont de hosting, acesta este sters complet, ceea ce inseamna ca orice site-uri asociate cu aceasta vor inceta sa mai existe. Cu toate acestea, daca doriti ca la un moment dat sa reactivati acel cont, puteti cere fisierele de backup pe care utilizatorul le detine sau doar sa suspendati contul pentru a-l putea reactiva ulterior.



Leave a Reply