Un nou acord pe piata de hosting: WHMCS + cPanel

Saptamana trecuta la conferinta HostingCon din Boston, compania furnizoare a panoului de control pentru web hosting, cPanel, a anuntat ca a achizitionat un pachet de actiuni de la compania furnizoare de software de facturare, WHMCS, avand ca scop integrarea si optimizarea, care ar putea permite multor furnizori de hosting care folosesc ambele instrumente sa le gestioneze intr-un mod unificat.

Acordul dintre cei 2 furnizori de software este o miscare strategica pentru a achizitiona tehnologie, in special din moment ce marea majoritate a utilizatorilor WHMCS sunt deja clienti cPanel. In acest moment nu exista niciun plan concret in jurul formei pe care o va avea aceasta integrare sau a modului in care va afecta furnizorii de hosting ce utilizeaza ambele instrument si nu au fost date informatii cu privire la detaliile financiare ale acordului dintre cPanel si WHMCS.

Matt Pugh, CEO al WHMCS spune ca a dezvoltat initial acest produs pentru a umple o lacuna pe care el insusi a identificat-o pe piata de hosting in timp ce lucra cu cPanel & WHM (de unde si numele WHMCS). Pare rezonabil sa presupunem ca indiferent de rezultatul integrarii celor 2 companii de software, rezultatul va face ca instrumentul WHMCS sa fie mult mai usor de utilizat cu cPanel, care este deja folosit de peste 80% din utilizatorii WHMCS.

Desi exista avantaje evidente pentru utilizatorii cPanel, Pugh spune ca acest acord nu va afecta compatibilitatea produsului cu alte platforme.

Din punct de vedere al organizarii, WHMCS seamana mult cu cPanel, in sensul ca ambele instrumente sunt extrem de populare in industria de web hosting si ambele companii solicita feedback-ul utilizatorilor in timp ce dezvolta noi caracteristici pentru produsele lor. Nu cu mult timp in urma, cPanel a demonstrat dorinta de a satisface nevoile clientilor sai, integrand instrumentul Attracta SEO, pentru a se asigura ca utilizatorii sai primesc ceea ce isi doresc. Acest lucru a condus la dezvoltarea unui nou expert de configurare pentru administrarea upgrade-urilor de software.

De partea cealalta, WHMCS s-a confrutat cu mai multe probleme in ultimele luni. In luna mai, site-ul WHMCS.COM a fost spart de hackeri, acestia folosind un atac de inginerie sociala pentru a obtine acces la contul de hosting al WHMCS, aflat in baza de date a companiei HostGator, reusind sa compromita datele de utilizator apartinand mai multor furnizori de web hosting. In urma atacului, WHMCS a declarat ca doreste sa migreze catre o infrastructura de hosting mai solida. La aproximativ o saptamana dupa acest incident, un membru al UGNazi a fost arestat.