Un nou malware pentru Android ramane activ cu telefonul oprit

Who-can-fight-Android-malware2Potrivit companiei AVG, un nou malware deosebit de periculos afecteaza sistemele de operare Android. Acesta poate efectua apeluri sau poate face fotografii chiar daca telefonul este inchis.

Pentru a realiza acest lucru, malware-ul suprascrie procesul de oprire, ceea ce face sa para ca dispozitivul Android se inchide. Chiar se afiseaza animatia de inchidere a ecranului, iar acesta devine negru. Cu toate acestea, telefonul este in continuare pornit.

In aceasta stare, malware-ul poate folosi telefonul pentru a trimite mesaje, inregistra apeluri sau pentru a face poze. Astfel, telefonul este transformat intr-un dispozitiv care va spioneaza.

AVG nu a oferit un nume pentru malware-ul respectiv si nici nu ofera informatii cu privire la cat de raspandit este sau care dispozitive le poate infecta, dar a publicat o parte din codul malware-ului, care prezinta o parte din functionalitatea sa.

AVG sfatuieste utilizatorii sa scoata bateria din telefon in cazul in care doresc cu adevarat sa fie siguri ca acesta este oprit.