Stiai ca publicul britanic nu cunoaste ce e web hostingul?

Un nou studiu publicat joi de catre furnizorul de hosting britanic Heart Internet releva faptul ca peste jumatate din publicul din Marea Britanie nu are nici cea mai vaga idee despre ceea ce este web hostingul.

In cadrul studiului, 1.000 de persoane au fost intrebate daca au auzit vreodata de termenul “web hosting”, iar 61% au raspuns ca nu. Pentru cei care lucreaza in industria de hosting si care au fost pusi in situatia de a descrie altora ceea ce fac, aceste rezultate nu par deloc surprinzatoare.

Heart Internet este de parere ca, desi cererea in Marea Britanie pentru site-uri personale este mare, web hostingul ramane un termen tehnic, neinteles de multi.

Potrivit studiului Heart Internet, persoanele cu varsta cuprinsa intre 35-44 de ani cunosc cel mai bine termenul de web hosting, aproape jumatate dintre acestea auzind de el. La polul opus, persoanele cu varsta cuprinsa intre 18-24 de ani cunosc cel mai putin acest termen, doar 30% spunand ca stiau ce este web hostingul.

De asemenea, studiul a scos la iveala faptul ca mai multi barbati decat femei sunt familiarizati cu termenul de web hosting.