Washington Post compromis in urma unor atacuri informatice

Ziarul Washington Post si-a anuntat utilizatorii de pe forumul cu locuri de munca ca in urma unui atac recent al hackerilor, datele a aproximativ 1,27 milioane de conturi ale solicitantilor pentru un loc de munca, au fost compromise pe serverul dedicat pe care erau stocate.

Atacul a avut loc in doua etape scurte, prima oara pe 27 iunie si a doua oara pe 28 iunie. In urma acestui atac au fost compromise id-urile si adresele de mail a aproximativ 1,27 milioane de utilizatori, insa, din fericire, parolele conturilor si alte date personale nu au fost afectate.

Atacul a fost identificat rapid si au fost luate masuri de securitate pentru a preveni atacuri de acest tip si au fost contactate autoritatile.

Potrivit lui Josh Shaul, CTO al Application Security Inc., compromiterea datelor poate avea efecte negative pentru utilizatorii in cauza, acestia cautand un loc de munca si fiind astfel expusi la atacuri viitoare, mai ales ca exista riscuri sa fie pacaliti prin diferite emailuri (spam sau phishing) pe care hackerii le-ar putea trimite oferindu-le un asa zis loc de munca. De asemenea, datele compromise ar putea fi folosite si pentru santaj sau activitati similare.

Cu doar o saptamana in urma, Gannett Government Media (editor al mai multor publicatii cu profil militar sau ale guvernului), a fost de asemenea victima unui atac, fiind compromise datele clientilor (nume, prenume, utilizator, parola, adresa email, etc).