Informatii despre cloud hosting

Chiar daca termenul de hosting cloud a devenit destul de familiar, multi totusi se intreaba ce inseamna exact si ce avantaje ofera acesta.

Ce inseamna mai exact cloud hosting?
Intr-un limbaj non tehnic, hostingul cloud reprezinta un cluster de mai multe servere conectate si servicii de hosting web prin intermediul acestui cluster. Hostingul de tip cloud este în principiu un abonament de virtualizare bazata pe server, plata fiind fie o taxa fixa pentru resurse limitate, sau o taxa personalizata in functie de resursele dorite (memorie, retea, depozitare, procesor, etc). Acesta este similar cu hostingul web clasic si este adesea considerat ca o forma de infrastructura-încapsulare si abstractizare.

Stabiliti clar resursele de care aveti nevoie
Cel mai important este sa intelegeti nevoile dvs. de gazduire, cum ar fi de exemplu memoria sau spatiul pe disc, latimea de banda, puterea de procesare, etc. În plus, trebuie sa cunoasteti tipul de site pe care urmeaza sa-l construiti. Exista multi furnizori de servicii de hosting web, astfel incat ar trebui sa gasiti acel hosting care se potriveste pentru afacerea dvs. Serviciile trebuie sa fie suficient de flexibile pentru a utiliza resursele necesare si pentru a plati strict pentru ceea ce aveti nevoie, in plus sa beneficiati de un uptime cat mai bun.

Reprezinta hostingul cloud viitorul afacerii dvs?
Raspunsul la aceasta intrebare este “Da” sau cel putin acesta ar trebui sa fie. Hostingul cloud ofera nivele de servicii garantate de cea mai buna calitate, daca alegeti compania de hosting potrivita. Hostingul de tip cloud poate reprezenta cea mai buna solutie de hosting pentru site-ul dvs, mai ales daca aveti mai multe domenii. Serverele pot fi implementate imediat si puteti mari sau micsora cu usurinta resursele necesare fara a muta site-ul alte servere.