Atentie la fraudele cu domenii

Wednesday, May 18, 2016

In ultima perioada am primit mai multe rapoarte referitoare la incercarile de fraudare a posesorilor de domenii cu extensii internationale, in special cele .com insa sunt vizate si alte extensii.

Mare atentie daca aveti un domeniu care este aproape de data expirarii, pentru ca s-ar putea sa primiti un e-mail fraudulos de la Domain Service, care sa va ceara sa platiti o suma de bani pentru servicii de SEO (Search Engine Optimization). Bineinteles ca aceasta este o escrocherie si nu trebuie sub nicio forma sa dati curs acestui e-mail.

De cele mai multe ori mesajul continut in email este astfel conceput incat sa induca in eroare detinatorul domeniului, facandu-l pe acesta sa creada ca e vorba de prelungirea domeniului.
Un exemplu de text continut in mesaj: expiration notice of your domain registration for domeniuldvs.com search engine optimization submission.

Daca nu cititi cu atentie nu o sa va dati seama ca este vorba de fapt de search engine optimization submission si puteti fi tentati sa credeti ca este vorba de prima parte a expresiei, si anume expiration notice of your domain registration.

E-mail-ul incearca sa para ca si cum ar fi legitim, dar nu este, si nici nu veti beneficia de vreun seriviciu de SEO daca va lasati pacalit si platiti. Compania fantoma din spatele acestei campanii de spam vrea sa para ca este localizata in Florida, America, dar de fapt serverele sunt situate in China, iar adresele de mail de pe care se trimit e-mailurile spam sunt adrese compromise de hackeri.

Daca nu sunteti 100% convins ca acesta este un mesaj spam, atunci urmariti indiciile care il dau de gol, cum ar fi maniera urgenta in care vi se cere sa luati masuri imediate (ACT IMMEDIATELY, scris cu majuscule), sau amenintari de tipul daca nu luati masuri, riscati sa vi se opreasca serviciile, etc.


RETINETI:
Mesajele venite de la megahost.ro se trimit de pe adrese de email cu terminatia @megahost.ro.
Mesajele si instiintarile de plata trimise de megahost.ro sunt in limba romana fiindca suntem o companie romaneasca cu 99% dintre clienti locali.
Sumele de plata si facturile sunt exprimate in lei/RON, nu in EURO sau USD. Conform legislatiei o companie romaneasca nu are voie sa incaseze valuta.
(cu mici exceptii cum sunt casele de schimb valutar si agentiile de turism sau de air ticketing).

In concluzie, daca intalniti in vreun e-mail numele Domain Service, DOMAIN SEO SERVICE REGISTRATION CORP, Domain Registration Service SEO Company sau alte combinatii asemanatoare marcati-l ca spam si stergeti-l imediat.