500 milioane conturi de Yahoo compromise

Friday, September 23, 2016

Buna ziua,

Compania Yahoo a confirmat ieri faptul ca in urma unui atac au fost compromise peste 500 de milioane de conturi de mail din reteaua Yahoo. Aceasta cuprinde mai multe extensii cum ar fi yahoo.com, rocketmail.com, ymail.com sau extensii specifice unor anumite tari: yahoo.it, yahoo.co.uk, yahoo.de, etc.

https://megahost.ro/blog/500-milioane-conturi-yahoo-compromise.html

Sfatuim clientii care folosesc ca adresa de email una din reteaua Yahoo sa isi securizeze de urgenta datele.

Cum sa securizati in mod optim contul de Yahoo (exemplul este dat pentru cei cu mailul de Yahoo in limba Engleza):

1. autentificati-va in contul de mail si din meniul de optiuni accesati linkul Account Info si apoi selectati Account Security
2. faceti click pe Change Password si puneti o parola noua, cat mai diferita de cea veche. Incercati pe cat posibil sa nu folositi o parola pe care o aveti si la alte servicii online (faceboo, twitter, instagram, etc)
daca parola pe care o aveti la adresa de email de Yahoo este aceeasi cu cea de la alte servicii atunci este recomandat sa o schimbati si pe cea de la serviciile respecive.
3. adaugati un numar de telefon pentru verificare si confirmati-l (yahoo o sa va trimita un SMS cu un cod de confirmare)
3. adaugati o adresa de email pentru recuperarea parolei in cazul in care o pierdeti (o puteti adauga pe cea de serviciu sau a sotului/sotiei de exemplu)
4. dezactivati Security Questions pentru ca se pare ca o mare parte din intrebari si raspunsuri au fost compromise.
5. OPTIONAL pentru securizare sporita: activati Two-Step Verification. Aceasta optiune presupune ca oricand va logati in mail trebuie sa introduceti si un cod primit prin SMS.

Daca datele de acces la conturile de hosting detinute la megahost.ro v-au fost trimise pe o adresa de mail de Yahoo atunci trebuie sa schimbati parola contului de hosting de urgenta.
Daca aveti intrebari sau nelamuriri va stam la dispozitie.

Va multumim pentru intelegere.
www.megahost.ro