Domeniile .ro vor trece la taxarea anuala

Friday, December 23, 2016

Conform unui anunt recent al Registrului National de Domenii .ro, de anul viitor se va trece la tarifarea anuala a tuturor domeniilor cu extensia .ro, aici incadrandu-se si extensiile de nivel 2 cum ar fi .www.ro, .org.ro, .arts.ro, .firm.ro, etc.

Modificarea regimului extensiei .ro vine dupa ce Romania a ramas ultima tara din Europa care mai are extensie nationala cu plata "pe viata", Slovenia trecand la tarifarea anuala in urma cu 4 ani.

Din cauza faptului ca tarifarea nu s-a facut anual ci "pe viata" exista zeci de mii de domenii blocate, pe care titularii le-au platit odata si le-au abandonat. Dupa trecerea la tarifarea anuala, daca proprietarii nu le vor achita atunci ele vor deveni disponibile si vor putea ajunge din nou in circuit, accesibile pe internet, asa cum ar fi normal.

rotld.ro, registrul national pentru domenii .ro precizeaza urmatoarele intr-un comunicat trimis partenerilor:

- Introducerea tarifului de inregistrare si mentenanta anuala pentru domeniile .ro va intra in aplicare incepand cu data de 01 Iulie 2017.

- Pentru domeniile ,ro inregistrate inainte de data de 01.07.2012, detinatorii acestora au obligatia de a achita tariful anual in intervalul 01.07.2017-01.10.2017.

- Pentru domeniile .ro inregistrate intre 01.07.2012 si 01.07.2017, tariful anual trebuie achitat in momentul in care dreptul de utilizare a numelui de domeniu .ro este egal cu 5 ani de la data inregistrarii.

Tariful anual inca nu s-a stabilit, pe data de 18 Ianuarie 2017 va avea loc o conferinta la sediul rotld.ro, conferinta in care probabil, in calitate de parteneri, vom fi informati despre tarife.

Va vom tine la curent pe masura ce vom afla noi informatii referitoare la subiect.
Later edit: rotld.ro posteaza anuntul pe pagina proprie: http://rotld.ro/portal/news/ro/45/index.htmlVa multumim,
megahost.ro