Intrebari Frecvente Hosting

Cum sa protejezi un director cu parola  Tipareste

Protejarea prin parola a unor directoare va permite sa restrictionati accesul la acestea si sa solicitati un username si o parola la accesarea acelor directoare. Pentru acest lucru trebuie sa fiti logati in cPanel. Daca nu reusiti sa faceti acest lucru, cititi articolul "Cum ma loghez in cPanel".

Pe pagina principala de la cPanel, mergeti la sectiunea "Security" apoi faceti click pe icon-ul numit "Password Protect Directories". Se va afisa o fereastra in care sunt listate directoarele din contul dvs de hosting. Cautati directorul pe care doriti sa-l protejati cu parola si selectati-l facand click pe numele directorului.

Se va afisa o noua fereastra ce va permite sa setati permisiunile pentru acel director. Verificati daca directorul corect este afisat la inceputul listei. In sectiunea "Security Settings" bifati casuta pentru a proteja directorul. Pe linia urmatoare, introduceti un nume pentru acest director. Acest nume are rolul de a va ajuta sa identificati scopul acelui director, de exemplu "Membri", "Fotografii", etc. Faceti apoi click pe butonul "Save".

Se afiseaza o fereastra de verificare in care se afiseaza directorul protejat permitand accesul doar utilizatorilor autorizati. Acest director necesita acum o parola pentru a putea fi accesat cu ajutorul browserului. Este nevoie deci sa creem un utilizator is o parola. Faceti click pe link-ul "GO BACK".

Sub "Create User" introduceti utilizatorul dorit. Introduceti parola, si apoi confirmati parola. Faceti click pe butonul "Add/Modify"
. Se va afisa o fereastra de verificare pentru a confirma ca directorul are acum un utilizator autorizat care-l poate accesa. Repetati pasii de mai sus pentru fiecare utilizator caruia doriti sa-i oferiti acces. Click pe link-ul "GO BACK" si vi se vor afisa toti utlizatorii carora le-ati permis accesul.

Puteti reveni oricand la aceasta fereastra pentru a modifica/sterge/adauga utilizatori.

La afisare, directorul va avea un lacatel langa icon, pentru a indica faptul ca este un director protejat cu parola pe server.

Nu uitati sa creati utilizatori autorizati pentru directoarele pe care doriti sa le protejati cu parola. Click pe link-ul "HOME" din coltul stanga sus in cPanel, pentru a reveni la pagina de start din cPanel. Puteti iesi din cPanel inchizand fereastra browserului sau facand click pe "LOGOUT" in coltul din dreapta sus.

DE RETINUT: Daca folositi un calculator public, pentru siguranta contului dvs de hosting, intotdeauna faceti click pe "LOGOUT" inainte de a iesi din cPanel.

Acest articol v-a fost de folos?

Cititi si

Protectie Hotlink
Pentru a activa protectia de tip Hotlink din cPanel trebuie sa urmati pasii de mai jos:- va...
Minima securizare WordPress
WordPress, la fel ca si Joomla, este un CMS (Content Management System) foarte util, complex,...
Securizare OsCommerce
Platforma de magazin online OsCommerce are numeroase probleme de securitate daca instalarea...