Intrebari Frecvente Hosting

Cum sa schimbi providerul de web hosting fara downtime  Tipareste

Schimbarea providerului de hosting poate fi un proces simplu sau poate fi unul complicat.

Urmand pasii recomandati mai jos veti putea schimba providerul de hosting fara bataie de cap si cu downtime 0(zero).

O masura pregatitoare este sa gasiti un nou provider de hosting si sa va comandati/activati un cont de hosting la acesta.

Nu trebuie sa anulati contul de hosting pe care il aveti la vechiul provider si de asemenea nu il avertizati pe acesta ca va veti muta domeniul/siteul deoarece acesta va poate anula contul de hosting si va poate cauza downtime.

Pasul 1: In acest moment ar trebuie sa aveti 2 conturi de hosting, unul la vechiul provider si altul la noul provider. Va trebui sa uploadati fisierele siteului la noul provider, astfel incat fisierele siteului sa existe si la vechiul provider si la cel nou. Pentru aceasta folositi un client de FTP sau optiunea de "restore backup" din cPanel sau orice interfata de administrare care are aceasta optiune. Daca siteul dvs foloseste si baze de date atunci trebuie sa le mutati si pe acestea.

Atentie: Unii provideri de hosting ofera transfer gratuit al contului de hosting (se ocupa un tehnician al firmei de hosting) si nu trebuie sa va mai bateti capul cu asta. Doar intrebati despre aceasta posibilitate la noul provider. La megahost.ro transferul este gratuit: https://megahost.ro/transfer-gratuit-hosting.php

Pasul 2: Dupa ce sunteti siguri ca aveti fisierele siteului uploadate si la vechiul host si la cel nou, e momentul sa va modificati NameServerele (NS, DNS) pentru domeniul dvs. Noul provider trebuie sa va furnizeze NameServerele pe care sa le folositi pentru a muta domeniul la ei.

Acesti parametri (NameServere) arata de obicei astfel:
ns1.noulprovider.ro
ns2.noulprovider.ro

In momentul in care stiti acesti parametri, trebuie sa vizitati siteul registrarului ( siteul de la care ati cumparat domeniul ) si sa faceti schimbarea de NameServere daca aveti o interfata de administrare pentru asta. Este posibil sa fie nevoie sa cereti scris celui de la care ati cumparat domeniul sa schimbe NameServerele pentru dvs.

Pasul 3: Dupa ce ati modificat NameServerele veti fi nevoit sa asteptati intre 24 si 72 de ore pentru ca schimbarea sa devina vizibila/activa. In acest interval de 24-72 de ore noile NameServere vor incepe sa se propage in tot internetul (la scara mondiala), iar siteul dvs se va incarca in mod aleator de pe cele doua servere, de la noul provider alternativ cu cel vechi. Dupa ce a trecut aceasta perioada, siteul se va incarca exclusiv de la noul provider.

Pasul 4: Dupa ce a trecut "perioada critica" de 24-72 de ore, noile dvs NameServere au fost actualizate iar acum il puteti anunta pe vechiul provider ca v-ati mutat si ii puteti cere sa va stearga contul de hosting.

Daca ati urmat pasii de mai sus, inseamna ca ati schimbat providerul de hosting cu succes si nu ati avut deloc downtime.

Acest articol v-a fost de folos?

Cititi si

Am depasit traficul alocat contului meu de hosting, cum procedez?
Logati-va in Sectiunea Clienti si faceti click pe linkul "Comanda" din meniul de Navigare Rapida....
Pot sa imi maresc abonamentul de gazduire web?
Da, puteti face trecerea de la un plan de hosting web mai mic la un plan mai mare daca acesta...
Ce se intampla daca nu platesc la timp?
Factura Proforma pentru serviciile de hosting web active este emisa cu 14 zile inainte de...
Am facut o comanda pe www.megahost.ro, in cat timp trebuie sa achit factura?
Pentru a efectua plata aveti la dispozitie 5 zile lucratoare, serviciile de web hosting sau...
Am platit o factura, cand voi beneficia de servicii?
Daca plata s-a realizat online cu un card, serviciile se activeaza in cateva minute (durata poate...