Intrebari Frecvente Hosting

Creare Cronjob  Tipareste

Folosind Cron Joburile (task-uri cronologice) puteti programa un script sa ruleze la anumite intervale ale zilei, sau saptamanal, lunar, etc. Pentru a crea un cron job trebuie sa va logati in interfata de administrare a contului de hosting, adica in cPanel.

La Sectiunea Advanced veti gasi o iconita numita Cron Jobs. Dupa ce faceti click pe aceasta veti fi directat catre Managerul de Cron Joburi Standard. In casuta "Cron Email" puteti sa va introduceti adresa de email catre care se va trimite un raport ori de cate ori un cron job ruleaza.

Dedesubtul casutei de email veti gasi casuta "Common Settings" de unde puteti selecta cele mai comune intervale la care poate rula un cron job, de exemplu: la 5 minute, odata pe ora, de 2 ori pe ora, odata pe saptamana, etc.

Daca niciuna din optiunile de la Common Settings nu este ceea ce aveti nevoie atunci puteti sub acea casuta sa selectati exact dupa necesitatile dvs, adica in functie de minut, ora, zi, saptamana si luna. Dupa ce ati selectat intervalul la care sa ruleze, introduceti in casuta "Command" comanda pe care vreti sa o rulati incluzand si calea catre script, de exemplu daca vreti sa rulati un script php introduceti:

php -q /home/username/public_html/script.php - observati ca am introdus calea intreaga (absoluta) catre script.

Dupa ce ati facut setarile necesare si ati introdus comanda si scriptul, apasati pe butonul "Add New Cron Job" pentru a salva acel cron job. Vi se va afisa un mesaj de confirmare si dedesubt vi se va afisa cronul salvat pentru care veti avea optiuni de editare sau stergere.

Daca este nevoie, de pe aceeasi pagina se pot seta si alte cron joburi daca este necesar.

Ca recomandare: de obicei pe conturile de hosting shared cronurile trebuie sa fie rulate la intervale de minim 15 minute, altfel puteti crea probleme pe server.

Acest articol v-a fost de folos?

Cititi si

Asistenta tehnica este non stop? Cum beneficiez de asistenta tehnica?
Metodele prin care acordam asistenta tehnica pentru clienti sunt descrise pe pagina...
Functii PHP Oprite
In acest moment urmatoarele functii sunt...
Am introdus parola gresit de mai multe ori, ce se intampla?
Pentru serviciile mail, FTP, cPanel, etc, daca introduceti parola gresit de mai mult de 10 ori...
Ce inseamna gigabyte, megabyte, MB, GB?
Cateva explicatii simple despre anumite unitati de masura pe care le puteti intalni pe un...
Ce este un web server si de ce am nevoie de el?
Serverele web sunt computere foarte performante care au hard diskuri mari sau chiar seturi de...