Intrebari Frecvente Hosting

Cum creez un cont aditional de FTP?  Tipareste

Conturile de FTP permit accesarea fisierelor websitelui dvs. folosind protocolul numit FTP. Este necesar un client de FTP pentru a putea incarca fisiere pe server in contul de hosting web. Presupunem ca sunteti logat in cPanel. Daca aveti probleme cu autentificarea in cPanel va rugam sa consultati articolul "Cum ma autentific in cPanel?". Pe pagina principala a cPanel, mergeti la sectiunea "Files" si faceti click pe iconita numita "FTP Accounts". Veti fi directionat catre pagina principala a rubricii "FTP Accounts" unde puteti administra conturile dvs. FTP.

Facand scroll in jos, se vor afisa conturile dvs. de FTP deja existente. Majoritatea au fost create odata cu activarea serviciului dvs de hosting. Mergeti la sectiunea "Add FTP Account". In prima casuta introduceti utilizatorul (username). Apoi introduceti de 2 ori parola, in urmatoarele 2 casute. Apoi, la "marked Directory" faceti click pe iconita si se va afisa folderul (directorul) pentru care se creaza respectivul cont FTP.

Nota: Daca se afiseaza "public_html/folder_exemplu" in aceasta casuta, inseamna ca respectivul utilizator va avea acces doar la folderul "folder_exemplu" si la toate subfolderele sale. Pentru a da acccess full, stergeti tot pana la slash (/)... pentru a avea acces la folderul "public_html".

In urmatoarea casuta puteti seta sau nu o limita de spatiu pentru acest cont de FTP. Daca optati pentru a nu seta aceasta limita, treceti "Unlimited" in casuta respectiva. Apoi faceti click pe butonul "Create".

Veti fi dirijat catre ecranul de confirmare si se afiseaza informatiile contului FTP. Faceti click pe butonul "Back" pentru a reveni la ecranul anterior. Noul dvs. cont de FTP va fi afisat pe pagina principala, la rubrica "Account Management". Aici puteti edita proprietatile contului de FTP respectiv, ca de exemplu limita de spatiu, parola, sau puteti sterge contul FTP. Puteti de asemenea crea oricand un alt cont de FTP.

Puteti reveni oricand la pagina principala cPanel facand click pe iconita "HOME" in coltul din stanga sus. Puteti iesi din cPanel inchizand browserul dvs. sau facand click pe butonul "Logout" din coltul dreapta sus.

Retineti: daca folositi un calculator public, intotdeauna iesiti din cPanel facand click pe butonul "Logout" (din motive de securitate) si nu inchizand browserul!

Acest articol v-a fost de folos?

Cititi si

Conturi FTP multiple
Din cPanel puteti crea conturi FTP aditionale pentru contul dvs de web hosting. Exista 2 feluri...
Configurare clienti FTP
Mai jos vom prezenta setarile de configurare recomandate de noi pentru cei mai populari clienti...
FTP - upload fisiere, conectare
Modul cel mai potrivit pentru a va incarca fisierele site-ului in contul de hosting web este...
Mi-a fost blocat IP-ul cand uploadam fisiere prin FTP
Se pare ca anumiti clienti FTP scaneaza anumite porturi (in afara de portul FTP 21) care sunt...
Am pierdut parola de FTP, cum o recuperez
Daca ati pierdut parola principala de FTP (parola cPanel) parcurgeti urmatorii pasi: -...