Intrebari Frecvente Hosting

Ce inseamna gigabyte, megabyte, MB, GB?  Tipareste

Cateva explicatii simple despre anumite unitati de masura pe care le puteti intalni pe un calculator.

Bitul este cea mai mica unitate de masura. Aproape intotdeauna exista 8 biti intr-un byte. De aceea, uneori mai este folosit si termenul de octet pentru un byte. De cele mai multe ori, acesti 2 termeni (bit, byte) sunt confundati unul cu celalat. Si mai confuz este faptul ca prescurtarea pentru bit este b (litera mica), iar pentru byte este B (majuscula).

In general un kilobyte are 1024 bytes. Un megabyte inseamna 1024 kilobytes, iar un gigabyte inseamna 1024 megabytes. Urmatoarea unitate de masura ar fi un terabyte sau 1024 gigabytes apoi un petabyte care are 1024 de terrabytes si exabyte care are 1024 de petabytes. Deci cand vorbim de spatiul alocat pe hard pentru un cont de hosting ne referim la acesta in Bytes sau multiplu de Bytes (megaBytes, GigaBytes), de exemplu: 1000 MegaBytes (1000 MB) de spatiu pe disk.

Cand vine vorba de viteza unei conexiuni de internet de exemplu, aproape intotdeauna aceasta este exprimata in biti, sau kilobiti (Kb), megabiti (Mb) sau gigabiti (Gb). Viteza este calculata pe secunda asa ca unitatea corecta de masura ar fi megabiti pe secunda sau Mbps (Mb/s). Astfel ca atunci cand vorbim de exemplu despre viteza conexiunii intr-un server sau latimea de banda a acestuia, discutam despre Mbps, de exemplu: conexiune de 100 Mbps. Translatat in megabytes, 100 Mbps inseamna 12,5 MBps.

Acest articol v-a fost de folos?

Cititi si

Am introdus parola gresit de mai multe ori, ce se intampla?
Pentru serviciile mail, FTP, cPanel, etc, daca introduceti parola gresit de mai mult de 10 ori...
Ce este un web server si de ce am nevoie de el?
Serverele web sunt computere foarte performante care au hard diskuri mari sau chiar seturi de...
Creare Cronjob
Folosind Cron Joburile (task-uri cronologice) puteti programa un script sa ruleze la anumite...
Functii PHP Oprite
In acest moment urmatoarele functii sunt...
Asistenta tehnica este non stop? Cum beneficiez de asistenta tehnica?
Metodele prin care acordam asistenta tehnica pentru clienti sunt descrise pe pagina...