Intrebari Frecvente Hosting

Vreau ca siteul sa imi apara cu www in fata

 

Daca doriti ca atunci cand websiteul dvs este accesat in browser acesta sa apara cu www in fata, iar toti cei care introduc numele siteului fara www sa fie directati automat catre varianta cu www, acest lucru poate fi facut foarte simplu cu ajutorul unui fisier de tip .htaccess plasat in directorul radacina al contul de  web hosting:

In cazul in care beneficiati de servicii de hosting de la megahost.ro, directorul radacina este public_html. Acest fisier, numit .htaccess (trebuie sa contina semnul punct . in denumirea sa) trebuie sa contina 3 linii de cod:

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^domeniuldvs.ro$ [NC]
RewriteRule ^(.*)$ http://www.domeniuldvs.ro/$1 [R=301,L]

Evident in exemplu de mai sus trebuie sa inlocuiti "domeniuldvs.ro" cu domeniul real pe care il gazduiti.

 

Deoarece am intalnit si cazul in care aceste directive trecute in fisierul .htaccess creeaza erori de genul "Infinite Redirect Loop" vom exemplifica cum trebuie facuta redirectarea in cazul specific unei platforme de blog WordPress.

In cazul in care folositi WordPress este posibil ca metoda cu fisierul .htaccess s-ar putea sa nu functioneze din cauza modului in care este programat WordPress. Ce puteti face: faceti redirectarea automata catre adresa siteului cu www folosind setarile WordPress si nu un fisier .htaccess.

Pentru aceasta, trebuie sa va logati in interfata de administrare a blogului WordPress si sa navigati la Settings -> General.

Acolo, in campurile WordPress Address (URL) si Site Address (URL) trebuie sa treceti adresa URL a blogului in formatul http://www.adresablog.ro, adica cu www in fata, si evident inlocuind adresablog.ro cu numele de domeniu care va apartine.

Acest articol v-a fost de folos?

 Tipareste

Cititi si

Cum schimbi permisiunile unui fisier sau director ?

...

Pagini de eroare 404 personalizate

...

Permisiuni corecte

Permisiunile standard pentru fisierele din contul dvs de web hosting sunt 644 iar pentru...

Definire ordine fisiere index

Ordinea in care serverul de web hosting Apache citeste fisierele index din directoare poate fi...

Am uploadat fisierele dar siteul nu imi apare pe web

1. Fisierele principale ale siteului trebuie uploadate/incarcate in directorul public_html...