Intrebari Frecvente Hosting

Modificare Nameservere  Tipareste

Modificarea Nameserverelor (DNS) unui domeniu este necesara pentru a muta acel domeniu de pe un server de hosting web pe altul sau din starea "reserved" pe un server activ.

Pentru a modifica Nameserverele unui domeniu.ro trebuie sa accesati link-ul www.rotld.ro, sa selectati din meniu "Domenii .ro" apoi "Administrare Domenii" si optiunea "On-Line".

Introduceti numele de domeniu in formular si parola aferenta acestuia apoi codul de securitate din imagine.

Apasati pe linkul "Nameservers" apoi introduceti noile Nameservere pe care le-ati primit de la noi prin email la activarea contului de hosting web.

Noile Nameservere vor deveni active in 24-72 de ore din momentul confirmarii (durata de propagare a modificarii nameserverelor).

In cazul in care nu stiti parola sau ati uitat-o, vizitati linkul https://www-apps.rotld.ro/domadmin/cgi-bin/login?lang=ro introduceti numele domeniului in casuta si parola va fi trimisa pe email (catre adresa detinatorului domeniului)

Pentru domeniile internationale contactati registrarul - firma sau siteul prin intermediul caruia ati inregistrat domeniul si cereti modificarea nameserverelor. Cele mai multe companii ofera o interfata web prin care puteti modifica singuri aceste detalii.

Daca ati inregistrat domeniul prin megahost.ro, nameserverele se modifica din Sectiunea Clienti -> Domenii Web -> Domeniile mele. Click pe butonul "Gestioneaza domeniul" din dreptul domeniului dorit, apoi click pe tab-ul "Nameservere". In formularul "Nameservere" selectati optiunea "Folosesc nameservere personale (mai jos)" si treceti nameserverele dorite, apoi faceti click pe butonul "Modifica nameserverele" pentru salvare. Propagarea acestor modificari poate dura pana la 72 de ore.

 

Acest articol v-a fost de folos?

Cititi si

Propagare Nameservere, Propagare Domeniu
Propagare = Procesul prin care se anunta schimbarea sau inregistrarea nameserverelor in intregul...
Curatare Cache DNS din sistemul de operare
Un server DNS rezolva numele de domenii in adrese IP, practic gaseste adresa IP a serverului pe...
Cum editezi zona DNS in cPanel ?
Un articol foarte utile pe aceasta tema este prezent pe blogul nostru la adresa:...