Intrebari Frecvente Hosting

Pagini 404 not found, sfaturi utile  Tipareste

Ce este o pagina 404?

Pagina 404 este o pagina web cautata si afisata automat de browserele web atunci cand un vizitator incearca sa acceseze o pagina inexistenta. De exemplu, daca ati tastat gresit o adresa URL, browserul nu va gasi acea adresa si va cauta sa afiseze pagina 404 (File Not Found).

404 este un cod de afisare a statusului HTTP al unei pagini, in general indica faptul ca nu a fost gasita o pagina pe server care sa corespunda cererii dumneavoastra.

Cele mai multe firme de hosting ofera posibilitatea folosirii de pagini 404 personalizate.

De ce apar erorile 404?

pot exista mai multe motive insa cele mai comune sunt:
- adresa URL tastata gresit
- click pe un link vechi catre o pagina care nu mai exista

10 Sfaturi utile referitoare la paginile 404

1. pagina 404 trebuie sa contina un link catre un Sitemap in cazul in care acesta exista. Un Sitemap este singura pagina cu linkuri directe catre toate paginile siteului dvs.

2. un search box - daca folositi un motor de cautare intern este util sa puneti o casuta de cautare in paginile 404 pentru a facilita accesul vizitatorului la informatiil pe care le cauta.

3. paginile 404 trebuie sa contina texte simple, usor de inteles de catre vizitator.

4. trebuie sa contina un mesaj scurt care sa explice de ce este afisata acea pagina, ce a gresit vizitatorul si care sunt posibilele motive pentru afisarea paginii 404. Este util si politicos sa afisati un mesaj prin care va cereti scuze pentru inconvenientele cauzate.

5. in cazul in care nu aveti un sitemap, ar trebui sa includeti linkuri catre cele mai importante pagini ale siteului dumneavoastra cum ar fi: pagina cu produse, pagina de login, pagina principala, etc.

6. ar trebui sa contina un link catre o pagina de contact sau un mic formular de contact (atentie la spam - nu puneti o adresa de email) pentru ca administratorul siteul sa poata fi contactat in legatura cu eroarea 404.

7. fara reclame pe pagina 404, reclamele ingreuneaza situatia vizitatorului.

8. nu folositi niciun fel de redirectare, lasati vizitatorul sa citeasca intregul mesaj de eroare si nu il fortati sa mearga pe alta pagina.

9. paginile 404 personalizate nu trebuie sa arate la fel cu celelalte pagini ale siteului dumneavoastra, este recomandat sa aiba continut minimal si sa fie axate in principal pe livrarea mesajului de eroare.

10. folositi taguri speciale pentru afisarea mesajului de eroare, de exemplu folositi pentru a afisa adresa (URL) care nu a fost gasita.

Acest articol v-a fost de folos?

Cititi si

functia PHP mail este activa? are limitari?
Functia php mail() este activa pe serverul de hosting insa va rugam sa va asigurati ca adresa de...
Optiunea FollowSymLinks nu functioneaza
Daca optiunea +FollowSymLinks folosita in fisierele .htaccess nu functioneaza cum trebuie sau...
Minima securizare Joomla
Joomla este un CMS (Content Management System) foarte util, complex, scalabil, folosit de...
Formularul meu de contact nu trimite mailuri
La trimiterea de emailuri din formulare de contact trebuie sa folositi o adresa de email...
Probleme Frecvente Joomla
O problema des intalnita in Joomla este ca acest script creeaza/modifica fisiere si directoare in...