Tehnic: 0733 377 977 (L-V: 09-17)
Vanzari: 0723 011 211 (L-V: 09-17)

Backup Gratuit al Contului de Hosting

icon

Backup cu R1Soft CDP:

Ce este R1Soft CDP (Continuous Data Protection) ? Este o aplicatie software care ruleaza la nivel de servere si care permite protejarea datelor existente pe acestea prin copierea lor pe servere externe sau aflate in locatii diferite. CDP protejeaza prin folosirea unor procese de sincronizare si replicare a datelor prin intermediul retelelor de internet, stocand imagini ale datelor originale exact asa cum sunt ele pe serverele initiale.

La megahost.ro serviciul de backup R1Soft CDP este rulat de 2 ori pe saptamana pe toate serverele de hosting standard (shared hosting) si se pastreaza ultimele 14 instante de backup (adica 7 saptamani de backup). Acest lucru este facut astfel incat performantele serverelor active nu sunt afectate in timpul operatiunii, neinfluentand astfel buna functionare a siteurilor clientilor.

Datele sunt salvate pe servere dedicate special pentru backup, pe care nu ruleaza alt tip de software si care se afla in locatie diferita de cea a serverelor active.

Aceasta aplicatie prin sistemul "bare-metal restore" poate ajuta in cazul unui dezastru la restaurarea rapida a unui server distrus (incendiu, inundatie, cutremur, etc), astfel incat veti avea intreruperi minime ale serviciilor si continuitate maxima a functionarii siteului.

Avantaje Principale:

  • Backup aproape continuu, putand fi rulat la nevoie si de cateva sute de ori pe zi la intervale de cateva minute
  • Sistem ce permite restaurarea datelor in caz de dezastru
  • Consum de resurse minim si consum de banda minim in timpul operatiunii de backup
  • Posibilitatea de vizualizare, creare si verificare a instatelor de backup
  • Criptare integrala a datelor transmise prin retea, datele dvs sunt intotdeauna protejate
  • Personalul tehnic megahost.ro este abilitat sa va puna la dispozitie backupurile solicitate sau sa restaureze pentru Dvs orice fisiere din backupurile respective.

Protocolul de Backup:

Aplicatia CDP comunica prin retea folosind protocolul de Block Transfer Protocol (bazat pe TCP) dezvoltat de cei de la R1Soft. Acest protocol permite practic transmiterea de prin retea a imaginilor sectoarelor de disk si a blocurilor de date. Toate blocurile de date transmise sunt criptate atat la transmitere cat si la receptia lor prin algoritmul MD5. Agentii CDP care ruleaza pe servere se autentifica cu serverul principal de backup folosind chei RSA. Astfel, datele sunt in siguranta atat in timpul transmiterii lor prin retea, cat si in timpul stocarii si autentificarii initiale.